© McLaren

Nieuwsoverzicht

Button: 'Alonso maakt eindelijk de juiste keuze'

19 aug. 2018 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Jenson Button was twee jaar lang de teamgenoot van Alonso bij McLaren voordat hij zelf de Formule 1 voor gezien hield. Nu ook Fernando Alonso zijn carrière in andere raceklassen gaat voortzetten, kan de Spanjaard rekenen op de steun van Button.

"Ik heb Fernando verteld dat hij nu eindelijk de juiste keuze heeft gemaakt. Natuurlijk is het een individuele beslissing om de Formule 1 te verlaten en is dat per persoon verschillend maar ik denk wel dat het voor Fernando nu de juiste beslissing is."

"Als McLaren straks weer snel is en zelfs races wint dan zie ik Fernando ook wel weer terugkeren in de Formule 1," aldus de wereldkampioen van 2009 tegenover Speedweek.

"Wat dat betreft doet Fernando hetzelfde als wat ik heb gedaan. Ruimte laten om na een jaar afwezigheid terug te keren in de Formule 1."

Uitgerekend Button verving Alonso tijdens de GP van Monaco in 2017 toen de Spanjaard deelnam aan de Indy 500.

Voor Button bleef de teller steken op slechts één wereldtitel terwijl Alonso er twee behaalde. Button is dan ook onder de indruk van de carrière van zijn voormalige teamgenoot.

"Eigenlijk moeten we het niet zozeer over zijn vertrek hebben maar vooral over wat Fernando heeft bereikt in de Formule 1. Zijn carrière is echt uitzonderlijk. Hij heeft twee titels behaald maar dat hadden er ook meer kunnen zijn want hij was er meerdere keren dicht bij. Dat lukt niet veel coureurs."

"Als voormalig teamgenoot weet ik aardig goed wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Ik vond het absoluut erg leuk om zowel met als tegen hem te racen. Hij was zeker weten mijn sterkste teamgenoot maar we hebben ook veel lol gehad. Mijn overleden vader beschikte over veel mensenkennis en kon altijd goed overweg met Fernando. Dat zei mij genoeg."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen