Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button blijft in Japan, Honda haalt F2-talenten terug

Ook in het komende racejaar kunnen Japanse autosportliefhebbers genieten van Jenson Button. De inmiddels 38-jarige wereldkampioen Formule 1 van het jaar 2009, die in Monaco 2017 zijn laatste Grand Prix afwerkte, zal zijn vorig jaar gewonnen Super GT-titel verdedigen.

Button had altijd al een speciale band met Japan. De Brit kwam er graag, had lange tijd een Japanse vriendin en werd door de samenwerking van toenmalig werkgever McLaren vaak uitgenodigd voor Honda-evenementen. Na diens F1-carrière besloot Button daarom een raceprogramma af te werken in het land van de rijzende zon.

Het bleek geen verkeerde greep: direct in zijn eerste seizoen als Super GT-rijder werd Button kampioen. In de Super GT-klasse delen twee coureurs één auto, Button had het in 2018 te stellen met Naoki Yamamoto. Die 30-jarige Japanner wordt in zijn thuisland beschouwd als een van de beste nationale rijders - Honda zou dusdanig gecharmeerd zijn van Yamamoto, dat ze naar verluidt meerdere pogingen hebben gedaan om hem in de Toro Rosso te krijgen. Nog meer nieuws vanuit Japan: aangezien er geen Japanse Formule 1-coureur is op dit moment, probeert Honda jonge talenten naar Europa te bewegen. De motorleverancier van Red Bull Racing en Toro Rosso zou op den duur een Japanse rijder in een van de vier door hen voortgestuwde Formule 1-bolides willen zetten. De coureur in kwestie zal waarschijnlijk niet Nirei Fukuzumi of Tadasuke Makino heten: beide Japanners zijn door Honda teruggehaald naar het moederland. De hoop is nu gericht op Yuki Tsunoda (18), die komend jaar onderdeel uitmaakt van het Red Bull Junior Team en bovendien gesteund wordt door Honda. De jonge Japanner is in 2019 te bewonderen in de nieuwe, internationale Formule 3-klasse. Ook landgenoot Teppei Natori (18) is door Honda in die klasse geplaatst

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden