Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button: 'McLaren moet niet zo'n grote mond hebben'

Jenson Button vindt dat zijn oude werkgever McLaren onterecht statements maakt over het chassis van de MCL33. De Britse renstal vindt namelijk dat hun chassis het beste is, maar de prestaties laten anders zien.

McLaren claimde vorig seizoen dat het chassis mee kon dingen tussen de drie grote teams Ferrari, Mercedes en Red Bull. De Honda-motor liet de renstal uit Woking echter meermalen in de steek en dat was volgens McLaren zelf de achilleshiel van de auto. In 2018 ligt er een Renault-motor in de McLaren en daarmee lijkt het team een grote stap vooruit te hebben gemaakt. De oranje bolides staan in het constructeurskampioenschap op een mooie vierde plaats, maar nog altijd ver achter de top drie.

Jenson Button reed van 2013 tot en met 2016 voor McLaren en vindt dat zijn oude werkgever geen loze statements had moeten maken. Tegenover Sky Sports F1 zegt de Brit: "Het is gewoon lastig voor McLaren om het gevecht aan te gaan met de grote drie en het duurt nog wel even voordat dat kan." De wereldkampioen van 2009 vindt dat McLaren onterecht een grote mond heeft. "McLaren riep vorig jaar en dit jaar dat ze de beste auto hadden. Het is een moeilijke opgave om beter te zijn dan Ferrari, Mercedes en Red Bull, en ik heb het niet gezien." "Het seizoen is tot op heden een teleurstelling voor ze, maar dat komt door hun eigen uitspraken. Als ze die niet gedaan hadden zou iedereen het een goed jaar vinden." " Ze hebben weliswaar stappen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen, met de vierde plaats in het constructeurskampioenschap als bewijs, maar het is niet zo goed als dat ze verwacht hadden."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'