Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Button over Hamilton versus Verstappen: "Meer beangstigend om tegen hem te racen"

De uitspraak van Lewis Hamilton dat zijn teamgenoten sterker waren dan die van Max Verstappen, waarmee hij de recordreeks van tien overwinningen op rij van de Nederlander in perspectief plaatst, heeft veel stof doen opwaaien. Nu mengt ook Jenson Button zich in deze discussie.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wiens prestaties moeten hoger worden ingeschat? Die van Lewis Hamilton of die van Max Verstappen? Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zei deze week onder de indruk te zijn van wat de Nederlander momenteel laat zien, maar hij gaf ook aan dat hij tegen veel sterkere teamgenoten reed dan Verstappen. Kortweg: De teamgenoten hielden Hamilton van een recordreeks van aantal zeges op rij in de Formule 1 af. Een zwakkere teamgenoot helpt Verstappen aan de tien overwinningen op rij, zo suggereert de Mercedes-rijder.

Oud-wereldkampioen Jenson Button, in het verleden teamgenoot van Hamilton bij McLaren snapt wel wat Hamilton zegt. "Lewis had sterkere teamgenoten. Hij had wereldkampioenen als teamgenoten, Max niet", zegt Button bij Sky Sports.

Beste coureurs in de wereld

"Maar, voor mij, ik zou het meer beangstigend vinden om tegen Max te rijden, in dezelfde wagen. Dat is omdat de wagen is ontworpen rondom zijn stijl. Of hij kan een wagen rijden die Adrian Newey hem geeft. Adrian Newey geeft hem een wagen en die zegt: dit is de snelste wagen in de wereld. Als je aan de voorkant downforce weghaalt, wordt hij langzamer, maar makkelijker om te rijden. En Max is van: ik moet deze wagen rijden zoals jij hem gemaakt hebt en ik moet daarin zo snel mogelijk zijn als kan. Max is daarin heel erg goed. Veel coureurs hebben er moeite mee om daar tegen te strijden", zegt Button.

"Lewis heeft moeilijkere teamgenoten gehad, maar ik zou ook de strijd niet aan willen gaan met Max. Het zijn allemaal ongelofelijke coureurs, de beste in de wereld. En sommige de beste die we ooit in de Formule 1 hebben gezien. Ik zou willen dat er meer competitie was vooraan in de Formule 1, tussen Max, Lewis en Fernando (Alonso, red.). Die drie steken er voor mij bovenuit. Maar zo gaat dat niet in de Formule 1. Het is een technologische race en Red Bull heeft het eerlijk gespeeld en levert gewoon beter werk dan de anderen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"