© Jenson Button

Nieuwsoverzicht

Button pakt eerste titel sinds 2009: "Net zo mooi als F1-titel"

11 nov. 2018 12:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Hij heeft er even op moeten wachten, maar Jenson Button heeft in Japan zijn eerste titel gepakt sinds zijn F1-triomf in 2009. Button greep namens Honda samen met teamgenoot Naoki Yamamoto de macht in de Super GT-klasse.

Het was in de laatste ronde van het kampioenschap op Motegi dat Jenson Button en Naoki Yamamoto de titelstrijd in hun voordeel beslisten. Het is voor het eerst sinds 2005 dat een rookie de titel op zijn naam schrijft. Het maakt dat de titel hem zoet smaakt.

"Ik pakte mijn laatste titel negen jaar geleden (hij werd met Brawn GP kampioen in de Formule 1, red.). Dat was een aardige prestatie, maar met deze titel ben ik net zo blij."

"Dit kampioenschap is één van de zwaarste kampioenschappen ter wereld. Ik kan het weten, want ik heb jarenlang Formule 1 gereden", vervolgt Button, die er trots op is direct in zijn eerste jaar de titel te grijpen.

"Dit team strijd al zolang mee in dit kampioenschap, terwijl ik nog maar net kom kijken. Ik voel me soms nog net te gast bij dit team, maar ik kan niet meer tevreden zijn dan dat ik nu ben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen