Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button pakt eerste titel sinds 2009: "Net zo mooi als F1-titel"

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Jenson Button heeft in Japan zijn eerste titel gepakt sinds zijn F1-triomf in 2009. Button greep namens Honda samen met teamgenoot Naoki Yamamoto de macht in de Super GT-klasse.

Het was in de laatste ronde van het kampioenschap op Motegi dat Jenson Button en Naoki Yamamoto de titelstrijd in hun voordeel beslisten. Het is voor het eerst sinds 2005 dat een rookie de titel op zijn naam schrijft. Het maakt dat de titel hem zoet smaakt.

"Ik pakte mijn laatste titel negen jaar geleden (hij werd met Brawn GP kampioen in de Formule 1, red.). Dat was een aardige prestatie, maar met deze titel ben ik net zo blij." "Dit kampioenschap is één van de zwaarste kampioenschappen ter wereld. Ik kan het weten, want ik heb jarenlang Formule 1 gereden", vervolgt Button, die er trots op is direct in zijn eerste jaar de titel te grijpen. "Dit team strijd al zolang mee in dit kampioenschap, terwijl ik nog maar net kom kijken. Ik voel me soms nog net te gast bij dit team, maar ik kan niet meer tevreden zijn dan dat ik nu ben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden