Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jenson Button

Button schrijft Perez af: "Niemand gaat Verstappen meer pakken"

Voormalig Formule 1-coureur Jenson Button is van mening dat het kampioenschap van 2023 al zo goed als klaar is. Niemand, ook niet Sergio Perez, kan Max Verstappen nog inhalen. Althans, dat vindt de wereldkampioen van 2009.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Acht verreden races en een puntenverschil van 69 tussen de eerste en de tweede plaats in het klassement, dat is de huidige status in de Formule 1. Max Verstappen heeft een comfortabele voorsprong opgebouwd, terwijl Red Bull-teamgenoot Sergio Perez nog niet in de buurt kan komen van de Nederlander.

Volgens Jenson Button zijn Perez' prestaties ook weer een belangrijke factor in het nóg beter presteren van Verstappen. "Als Max ziet dat zijn teamgenoot een zwaar weekend heeft, dan wordt hij juist zelfverzekerder", zegt hij bij Motorsport. "Drie weekenden op rij: Max gaan ze niet meer pakken. Het kampioenschap is van hem."

De voormalig F1-coureur hoopt wel dat de Mexicaan nog zal verbeteren dit seizoen. "Wat gebeurt er met Checo? Hopelijk komt hij terug. We willen allemaal dat Max concurrentie krijgt en we willen wat goede races zien van Checo. Hij is heel snel, maar zijn inconsistentie is zeker weten een probleem", aldus Button.

In Oostenrijk wordt de negende ronde van het kampioenschap verreden, de thuisrace voor Red Bull. Perez heeft alvast wat huiswerk meegekregen van zijn team voor het Grand Prix-weekend in Spielberg.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"