Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jenson Button

Button trekt fel van leer tegen Horner: "Frustrerend om naar te kijken!"

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten ging het vooral over de aanvaring tussen Max Verstappen en Lando Norris. Bij Sky Sports geeft Christian Horner zijn mening, waar Jenson Button het overduidelijk niet mee eens is.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Was de tijdstraf voor Lando Norris terecht, nadat hij Max Verstappen buiten de baan inhaalde tijdens de GP van de Verenigde Staten? Die vraag ging natuurlijk erg veel rond in de F1-paddock en werd veelvuldig aan de hoofdrolspelers gesteld. Zo ook aan de teambaas van Red Bull, Christian Horner.

De Brit wordt bij Sky Sports gevraagd om zijn licht te laten schijnen op de situatie in bocht twaalf: "Het was duidelijk hard racen tussen beide coureurs. Ze zijn daar van het circuit afgegaan en Lando heeft buiten de baan ingehaald. De regels zijn heel, heel duidelijk. Max kwam dan ook meteen op de radio. De wedstrijdleiding was erg duidelijk."

Eén van de analisten die mee staat te luisteren naar het verhaal van Horner is Jenson Button. De Brit, die in 2009 wereldkampioen in de Formule 1 werd, is het niet helemaal eens met de uitleg van zijn landgenoot: "Beide auto's gingen van de baan. Ik weet dat het ding is. Het is voor ons namelijk frustrerend om naar te kijken, want Lando haalde hem buiten de baan in, maar ook Max ging buiten de baan."

'Jouw coureur snapt de regels erg goed'

Button vervolgt zijn visie op het incident: "Het draait er allemaal om wie er voor ligt bij de apex en dat was Max. Maar was dat, omdat hij de rem losliet bij de apex en de auto zo liet lopen dat beiden buiten de baan kwamen."

"Het lijkt er dan ook wel op dat jouw coureur de regels erg goed begrijpt en dat is min of meer het probleem. We moeten betere regels hebben die aangeven wat wel en niet kan", aldus de voormalige wereldkampioen. "En we zagen het bij veel gevechten op de baan, in die bocht. Coureurs haalden daar anderen in, gingen aan de binnenkant rijden en duwden de ander gewoon van de baan."

Volgens Button is deze discussie dan ook te wijten aan de uitloopstroken en het ontbreken van 'natuurlijke' track limits: "Als het Monaco was, zouden ze dit niet doen. We hebben dus een regel nodig dat je een andere auto niet volledig van de baan mag drukken, dan denk ik dat we beter kunnen racen. Dan hoeven we hier niet steeds over te praten."

Horner lacht de kritiek van Button een beetje weg en blijft bij zijn standpunt: "Ik kan de frustratie begrijpen, maar aan het einde van de dag zijn dit de regels. De coureurs weten dat en rijden daar naar. En Max was erg scherp dat zodra Lando over die witte lijn ging en hem inhaalde, dat dat illegaal is. En daarvoor waren er volgens mij ook wat track limits, dus er gebeurde op een gegeven moment een hoop tegelijkertijd."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen