Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button ziet zichzelf een 'F1-comeback' maken als teambaas

Jenson Button heeft met 15 overwinningen en één wereldtitel een geslaagde Formule 1-carrière beleefd als coureur, maar zien we hem in de toekomst ook als teambaas van een F1-team?

Jenson Button ziet het wel zitten om 'mogelijk op een dag' teambaas te worden van een Formule 1-team. De wereldkampioen van 2009 vindt zichzelf op het moment nog te jong. Button, 42, is op dit moment Senior Adviser bij Williams. Daarnaast is hij al teameigenaar van zijn eigen Extreme E-team. Genoeg bezigheden dus voor de Brit, die ook regelmatig bij Sky Sports verschijnt als F1-expert. Toch ziet hij het ook zitten om in de toekomst teambaas te worden in de koningsklasse van de autosport. Door een van de Williams-fans werd Button gevraagd naar een mogelijke full-time comeback in de paddock. "Als teambaas? Het lijkt me een lastige baan. Er wordt veel gediscussieerd bij de teambazen!", zegt hij lachend. "Maar wie weet wat de toekomst mij brengt. Ik voel me hier nu nog te jong voor en er is genoeg wat ik nog wil doen, maar het is misschien wel iets voor later."

Button groot fan van de nieuwe F1-reglementen

Button geniet van het nieuwe tijdperk in de Formule 1 en is groot fan van de nieuwe bolides. "Ik houd van de nieuwe designs", legt de enkelvoudig wereldkampioen uit. "Om eerlijk te zijn hield ik niet heel erg van de vorige auto's. Toen ik nog racete, waren de auto's wat kleiner." "Daarna werden ze veel groter, veel langer en veel breder. Ze voelden enorm aan. Dat zijn ze nog steeds, maar nu zien ze er in ieder geval goed uit. Ik denk dat de 'flow' van de auto's prachtig is."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden