Calderón zet stappen na testtweedaagse: "Veel geleerd dankzij Sauber"

19 nov. 2018 11:00 René Oudman 0 reacties
Nadat Tatiana Calderón na de Mexicaanse Grand Prix voor de eerste keer in haar loopbaan een Formule 1-wagen mocht proberen, stapte de 25-jarige Colombiaanse afgelopen weekend wederom in een Sauber. Ditmaal was het een oudere bolide: Calderón mocht een C32 uit het seizoen 2013 aan de tand voelen.

Sauber had het circuit van Fiorano, wat te boek staat als het testbaantje van Ferrari, voor een weekend afgehuurd. Calderón kon naar hartenlust rijden, iets wat niet mogelijk was op het Autódromo Hermanos Rodríguez - daar moest ze omtrent het reglement van de filmdagen na 23 rondjes uitstappen.

"Twee interessante testdagen!", blikt Calderón in een persbericht van Sauber terug op de testtweedaagse in Fiorano. "Op de tweede dag hebben we ons gefocust op het rijden van kwalificatiesimulaties in de ochtend, en longruns in de middag. De afgelopen twee testdagen zijn geweldig geweest voor wat betreft mijn ontwikkeling, ik heb erg veel geleerd."

"Het team heeft me goed voorbereid en ik voelde me direct comfortabel in de wagen", jubelde de Colombiaanse, die komend weekend weer aan de bak mag in de GP3 Series. In die klasse komt Calderón uit voor Jenzer Motorsport. "Ik zie er naar uit dat ik in de praktijk kan brengen wat ik in het afgelopen weekend heb geleerd!"

Drie weken geleden was Calderón de eerste vrouw sinds Susie Wolff in 2015 die in een actuele Formule 1-wagen mocht rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen