Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Calderon eerste vrouwelijke Formule 2-coureur

Het Arden Formule 2-team heeft Tatiana Calderon vastgelegd als één van de twee rijders voor 2019. Het is voor het eerst dat er een vrouw deel zal nemen aan de klasse direct onder de Formule 1.

De 25-jarige Tatiana Calderon maakt de stap van de GP3, waar ze een paar jaar in vertoefde, naar de Formule 2, de klasse direct onder de Formule 1. Ze komt uit voor het team van Arden, het team dat ze vanzelfsprekend dankbaar is voor de geboden kans.

"Ik vind het geweldig dat ik komend seizoen met BWT Arden uitkom in de Formule 2. Het is een nieuwe stap in mijn carrière die me bovendien dichter bij mijn ultieme doel brengt, de Formule 1. Ik wil mijn sponsoren bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en ik kan niet wachten om te beginnen met testen volgende week." Calderon maakt niet voor het eerst kennis met de Formule 2-bolides, aan het eind van vorig seizoen nam ze al deel aan de test in Abu Dhabi. Vorig jaar voelde ze als ontwikkelingscoureur van (toen nog) Alfa Romeo Sauber voor het eerst ook een Formule 1-bolide aan de tand. In de Formule 2 stuit Calderon op tegenstanders als Mick Schumacher, McLaren-testcoureur Sergio Sette Camara en de Nederlander Nyck de Vries. Calderon wordt de teamgenoot van GP3-kampioen Anthoine Hubert.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"