© Indycar

Nieuwsoverzicht

'Canopy goed alternatief voor Halo'

12 dec. 2018 13:50 Ruud Dimmers 5 reacties
Na een storm van kritiek op de introductie van de halo in 2018, nam deze kritiek gaandeweg het seizoen af. Achter de schermen wordt gekeken naar alternatieven voor de 'lelijke' halo

Mercedes-teambaas Toto Wolff was niet de grootste voorstander van de halo. Eerder wilde hij de cockpitbescherming het liefste 'met een slijptol verwijderen', maar na één seizoen heeft hij zijn mening bijgesteld. Wel vindt Wolff de looks van de halo niet goed.

"Ik hou nog altijd niet van de looks, maar hopelijk vinden we een betere oplossing voor de toekomst", laat hij tijdens het FIA-gala weten.

"Ondanks dat ik de looks niets vind, ben ik wel blij dat de halo er gekomen is en de FIA de introductie er doorheen heeft gedrukt. Ik denk dat we een balans moeten zoeken tussen looks en veiligheid. Zelf ben ik wel een voorstander van de canopy, zoals we die zien bij gevechtsvliegtuigen."

Red Bull testte in de Formule 1 met een variant van een canopy, maar het idee werd afgeschoten. In de IndyCar testten diverse coureurs dit jaar een zogeheten 'windscreen', waarop de coureurs positief waren.

Wolff denkt dat verder onderzoek nodig is: "We moeten pro-actief samenwerken met alle betrokken partijen. De teams, FIA en Liberty Media en naar oplossingen kijken die er goed uitzien, maar ook levens redden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen