Carlos Sainz: 'Ik rij voor Toro Rosso in 2018'

19 jul. 2017 07:35 Rik Alkema 0 reacties
Tegen alle verwachtingen in heeft Carlos Sainz zelf kenbaar gemaakt dat hij volgend jaar 'gewoon' bij Toro Rosso blijft rijden. Een potje tennis met Christian Horner en dr. Helmut Marko heeft hem naar eigen zeggen doen inzien dat hij prima zit bij het opleidingsteam van Red Bull. Daarmee komt, zoals het er nu naar uit ziet, een einde aan de geruchten dat Sainz per direct zou overstappen naar Renault.

Carlos Sainz ook volgend seizoen coureur bij Toro Rosso

Vanaf de Grand Prix van Oostenrijk rommelt het al tussen Sainz en het management van Red Bull. De Spanjaard gaf in Oostenrijk aan dat een vierde jaar bij Toro Rosso 'onwaarschijnlijk' was, maar werd daar streng op toegesproken door Christian Horner en dr. Helmut Marko. Beide topmannen stelden publiekelijk dat Sainz 'gewoon' voor Toro Rosso rijdt volgend jaar. 'Eerst presteren, dan zien we wel verder', was het motto.

Sainz, die tot nu toe een ongelukkig seizoen meemaakt, schrok van alle commotie die zijn uitspraak veroorzaakte en bond snel in. Na het weekend in Engeland is de lucht helemaal geklaard, aldus Sainz.

"Ik heb samen met Christian Horner en dr. Helmut Marko een potje tennis gespeeld en wat gegeten. De lucht is geklaard, ik ben een Red Bull-coureur en zal dus volgend jaar deel uitmaken van het opleidingsprogramma bij Toro Rosso", confirmeerde Sainz zijn stoeltje voor volgend seizoen.

Het 'kamp Sainz' probeerde ondertussen ook onrust te stoken in het huwelijk tussen Red Bull en Max Verstappen, door geruchten de wereld in te helpen dat Max Verstappen een contract met Ferrari zou hebben getekend. Daardoor werd de verstandhouding tussen Red Bull en Sainz er niet beter op, maar volgens de Spanjaard is alles weer koek en ei.

"Alles is weer in orde. We hebben met elkaar gepraat en het was eigenlijk direct weer goed. Ik blijf me nu gewoon focussen op dit seizoen, zoals ik hiervoor ook gedaan heb. Ik geef toe dat er wat verwarring was over mijn toekomst, maar we hebben daar van geleerd. Ik ben er rustig onder, omdat ik me nergens druk over hoef te maken", aldus Sainz.

Inmiddels valt Sainz van de ene 'ruzie' in de andere. Nadat hij in Oostenrijk overhoop lag met de leiding van Red Bull, lag hij in Engeland overhoop met zijn teamgenoot Daniil Kvyat. Laatstgenoemde ramde Sainz uit de wedstrijd, waarna Sainz cynisch over de boordradio riep: "Vertel Daniil maar dat hij het goed heeft gedaan." Of Sainz en Kvyat inmiddels ook een potje hebben getennist is niet duidelijk.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen