© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Carlos Sainz: 'In Monaco draait alles om vertrouwen'

21 mei 2018 08:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Carlos Sainz is bezig aan zijn eerste volledige jaar bij het fabrieksteam van Renault. De Spanjaard scoorde in vijf races vier keer een top 10 klassering en gaat in Monte Carlo op jacht naar zijn volgende puntenfinish.

Sainz wil stijgende lijn van GP Spanje doorzetten

"In Spanje heb ik goed gepresteerd en deze focus moet ik nu in Monaco zien vast te houden. Monaco is natuurlijk een uniek circuit op de Formule 1 kalender maar ik kijk er altijd enorm naar uit. Doordat het een stratencircuit is, kun je daar niet zo rijden als op andere circuits. Dat vergt gewoon een compleet andere aanpak," aldus Sainz tegenover Formula 1.

Tot nu toe slaagde Sainz er nog steeds in om de finish te halen in Monaco. Sterker nog, in zijn debuutjaar voor Toro Rosso werd hij knap tiende, daarna achtste en vorig jaar verdienstelijk zesde. De Spanjaard voelt zich duidelijk thuis in Monaco waar het volgens hem vooral draait om vertrouwen.

"In Monaco ben je jezelf altijd bewust van de muren. Dat betekent dat je concentratie het gehele raceweekend maximaal moet zijn. Zowel tijdens de kwalificatie als in de race bouw je het vertrouwen op zodat je uiteindelijk in de race de volle 100% kunt geven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen