Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz: 'Inhalen Red Bulls in Baku smaakt naar meer'

Carlos Sainz was goed op dreef tijdens de GP van Azerbeidzjan. De Renault coureur was op zijn zachtere banden zeker in de openingsfase een lastige tegenstander voor de heren van Red Bull Racing.

In de periode bij Toro Rosso vochten Max Verstappen en Carlos Sainz menig duel uit op de baan maar na de overstap van Verstappen naar Red Bull kwam het niet meer tot een gevecht. Tot in Baku waar Renault ervoor koos om op de zachtere compound de race te starten waardoor Sainz het zowel Verstappen als Ricciardo lastig maakte. "Hiervoor waren we inderdaad nooit in staat om het op te nemen tegen Red Bull Racing maar doordat we op de zachtere banden vertrokken, kregen we nu een kans. Dat maakt het absoluut niet minder leuk om de Bulls in te halen," aldus Sainz in gesprek met het Spaanse AS.

Na vier seizoenen in de Formule 1 wacht Sainz nog steeds op zijn eerste podiumplek. Zijn beste klassering tot nu toe is een vierde plek tijdens de GP van Singapore in 2017. De Spanjaard zou het dan ook geweldig vinden als het uitgerekend tijdens zijn thuisrace in Barcelona gaat gebeuren. "Elk team komt met de nodige updates naar Spanje, ook Renault brengt de nodige updates mee. Het is in ieder geval genoeg om met een optimistisch gevoel het weekend te beginnen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'