© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Carlos Sainz leert veel van 'mentor' Fernando Alonso

19 aug. 2017 15:28 Rik Alkema 0 reacties
De landgenoten Carlos Sainz en Fernando Alonso zijn elkaar dit jaar al eens te meer tegen gekomen tijdens een wedstrijd. De nog onervaren Sainz geniet van zijn gevechten met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De gevechten om het middenveld, zoals Sainz het noemt, zijn het zeer waardevol voor hem.

Carlos Sainz geniet van 'gevecht om het middenveld'

Het laatste gevecht dat de twee Spanjaarden uitvochten op de baan was in Hongarije, de laatste Grand Prix voor de zomerstop. Het eindigde in een overwinning voor Alonso, na een rondenlang gevecht.

"Het voelt als vechten voor de overwinning, omdat Fernando normaal gesproken altijd voor de overwinning vecht", legt Sainz uit. "Eigenlijk vechten we ook om de overwinning, maar dan om de overwinning van het middenveld. Het duelleren met een tweevoudig wereldkampioen is zeer waardevol. Daar leer ik heel veel van en ik ben nog steeds volop aan het leren in mijn derde jaar."

Sainz geniet dan ook van zijn gevechten met Alonso, al vindt hij wel dat de buitenwereld de gevechten tussen de twee landgenoten wat aandikt.

"Het merendeel van de mensen zal zeggen dat dit de meest intensieve gevechten zijn, omdat we beide Spaans zijn. De een is de mentor en de ander de leerling, dat soort dingen. Ze willen het graag groter brengen dan dat het is.'

Gevraagd naar de kwaliteit van zijn gevechten met Alonso, antwoordt Sainz: "Een gevecht met Fernando is net als een gevecht met elke andere coureur. Hij is alleen wel wat beter."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen