Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz leert veel van 'mentor' Fernando Alonso

De landgenoten Carlos Sainz en Fernando Alonso zijn elkaar dit jaar al eens te meer tegen gekomen tijdens een wedstrijd. De nog onervaren Sainz geniet van zijn gevechten met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De gevechten om het middenveld, zoals Sainz het noemt, zijn het zeer waardevol voor hem.

Het laatste gevecht dat de twee Spanjaarden uitvochten op de baan was in Hongarije, de laatste Grand Prix voor de zomerstop. Het eindigde in een overwinning voor Alonso, na een rondenlang gevecht. "Het voelt als vechten voor de overwinning, omdat Fernando normaal gesproken altijd voor de overwinning vecht" , legt Sainz uit. "Eigenlijk vechten we ook om de overwinning, maar dan om de overwinning van het middenveld. Het duelleren met een tweevoudig wereldkampioen is zeer waardevol. Daar leer ik heel veel van en ik ben nog steeds volop aan het leren in mijn derde jaar."

Sainz geniet dan ook van zijn gevechten met Alonso, al vindt hij wel dat de buitenwereld de gevechten tussen de twee landgenoten wat aandikt. "Het merendeel van de mensen zal zeggen dat dit de meest intensieve gevechten zijn, omdat we beide Spaans zijn. De een is de mentor en de ander de leerling, dat soort dingen. Ze willen het graag groter brengen dan dat het is.' Gevraagd naar de kwaliteit van zijn gevechten met Alonso, antwoordt Sainz: "Een gevecht met Fernando is net als een gevecht met elke andere coureur. Hij is alleen wel wat beter."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"