Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz: 'Max Verstappen dreef mij tot het uiterste'

Zowel Carlos Sainz als Max Verstappen maakten hun debuut in de Formule 1 in het seizoen van 2015. Ondanks dat de jonge kemphanen het veelvuldig met elkaar aan de stok hadden, kijkt Sainz toch met een positief gevoel terug op zijn samenwerking met de Nederlander.

In een exclusief interview met Motorsport.com blikt Sainz dan ook terug op zijn tijd samen met Verstappen bij Toro Rosso. "Ik bewaar goede herinneringen aan het samenwerken met Max. Op de baan hadden we het behoorlijk met elkaar aan de stok maar daar heb ik wel van genoten. Als je teamgenoot je dwingt om tot het uiterste te gaan en jij doet datzelfde bij de ander, dan zorgt dat voor iets meer spanning in een team." Vanaf hun debuut wilden beide kemphanen maar al te graag hun kunsten laten zien. Tijdens de kwalificaties waren ze weliswaar aan elkaar gewaagd maar in de races maakte Verstappen duidelijk het verschil.

Eén voorval staat ongetwijfeld iedereen nog helder voor de geest en dat is het legendarische No van Verstappen tijdens de GP van Singapore in 2015. Verstappen weigerde toen zijn achtste plek af te geven aan Carlos Sainz en negeerde daarmee openlijk een teamorder. "Het klopt dat er momenten waren dat we elkaars bloed wel konden drinken maar dat hoort erbij als je allebei op de limiet rijdt." In 2016 scheidden hun wegen toen Verstappen plotseling promotie maakte naar de hoofdmacht en Sainz bij het opleidingsteam achterbleef. De kans bestaat dat Verstappen in 2019 opnieuw Sainz als teamgenoot krijgt als Ricciardo vertrekt. Of dit opnieuw tot interne strubbelingen leidt, laat Sainz in het midden. "Dat weet ik niet, dat is lastig te voorspellen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"