Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Carlos Sainz scoort eerste WK-punten voor Renault

Carlos Sainz begon tijdens de GP van Amerika aan zijn tweede avontuur in de Formule 1. De Spanjaard reed maar liefst 56 races voor Toro Rosso en kreeg uiteindelijk groen licht om zijn geluk elders te proeven. Door de tegenvallende prestaties van Jolyon Palmer stapte Sainz al in Austin in bij Renault.

Vanaf de eerste vrije trainingen in Austin liet Sainz direct zien dat hij de strijd met Nico Hülkenberg aan kan. Sterker nog, de Spanjaard was zelfs sneller dan zijn nieuwe teamgenoot. In de kwalificatie werd hij daarbij enigszins geholpen door het feit dat Hülkenberg deze liet lopen. De Duitser ontving namelijk een gridstraf voor het vervangen van zijn motor. Sainz drong vervolgens moeiteloos door tot Q3 en noteerde keurig de zevende tijd. Ook gedurende de race hield Sainz zich prima staande. Hij vocht menig duel uit met de heren van Force India en eindigde uiteindelijk als zevende tussen Ocon en Perez. Sainz was na afloop dan ook zeer tevreden met zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever.

"Vanaf de eerste ronde nam mijn vertrouwen in de auto toe. Hierdoor kon ik steeds meer pushen en ook de strijd met Force India aangaan. Dat was in de vorige races nog niet mogelijk voor Renault. Het was dan ook een geweldig debuut voor mij met een mooi resultaat." Sainz spreekt vervolgens nog zijn waardering uit voor zijn nieuwe team. "Het hele raceweekend verliep perfect. Ik wist dat ik snel zou zijn maar het team heeft me ook echt goed geholpen. Dat zorgde ervoor dat ik snel kon wennen aan mijn nieuwe omgeving. Ik ben dan ook erg tevreden over mijn kwalificatie en race."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024