Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Carrière Pascal Wehrlein gedwarsboomd door alcoholsponsoring'

Pascal Wehrlein kan ook in zijn tweede seizoen in de Formule 1 nog niet imponeren. Dat is op zich ook niet zo vreemd, tenslotte rijdt de jonge Duitser voor het 'slechtste' team van de grid, namelijk Sauber F1. Als pupil van Mercedes leek zijn carrière in de Formule 1 al uitgestippeld maar hier kon weleens snel verandering in komen.

Sauber F1 wordt volgend seizoen min of meer het opleidingsteam van Ferrari. Door de nauwere samenwerking met Ferrari ligt het voor de hand dat een jong talent van Ferrari de kans krijgt om volgend zijn debuut in de Formule 1 te maken. Aangezien Ericsson warme banden onderhoudt met de eigenaar van Sauber F1 betekent dit waarschijnlijk dat Pascal Wehrlein op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Veel opties heeft de Duitser echter niet. Mercedes rijdt ongetwijfeld volgend jaar met Hamilton en Bottas. Daarnaast durft Mercedes het vast niet aan om de jonge Duitser een kans te geven aangezien ze hem daarvoor nog niet ervaren genoeg achten. Welke opties houdt Pascal Wehrlein dan nog over?

Eventueel komen dan zowel Williams als Force India in aanmerking. Bij Williams staat Stroll in ieder geval voor 2018 onder contract. Massa daarentegen heeft wel al aangegeven langer door te willen gaan maar of Williams nog een jaar langer gebruik wil maken van de diensten van de Braziliaan is maar de vraag. Een ander obstakel voor een eventuele overstap naar Williams is de afspraak met sponsor Martini. Hierdoor moet Williams over minimaal één coureur van 25 jaar of ouder beschikken voor sponsoractiviteiten. Wehrlein wordt in oktober nog maar 23 en dat maakt een overstap naar Williams lastig. Ook bij Force India liggen echter nagenoeg geen opties. Ten eerste wil het team zelf graag door met zowel Perez als Ocon. Ten tweede wil ook sponsor Johnnie Walker dat het team over minimaal één coureur van 25 jaar of ouder beschikt. Vertrekt Perez dan is Wehrlein ook bij Force India vanwege zijn leeftijd geen optie aangezien ook Ocon nog lang geen 25 is. Zijn enige kans is als Ocon vertrekt want Perez voldoet op zijn beurt wel aan de minimale leeftijd van de sponsor.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'