Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Chadwick zegt nu nog nee tegen Formule 1-debuut

Williams-ontwikkelingscoureur en titelverdediger in de W Series, Jamie Chadwick, zou bedanken voor een rol als racecoureur in de Formule 1. Ze is naar eigen zeggen nog niet klaar voor een debuut op het hoogste niveau.

Jamie Chadwick
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Jamie Chadwick was afgelopen seizoen de eerste kampioen in de W Series en zal die titel in 2020 verdedigen. De Britse wil maar wat graag naar de Formule 1, maar zelfs al zou ze nu een racekans krijgen, dan zou ze die afslaan. Ze wil haar eigen pad bewandelen, ook al zorgt dat voor scheve gezichten in de paddock.

"Ik kreeg kritiek toen ik vertelde dat ik nóg een jaar W Series zou gaan doen, maar het is een misvatting dat je zomaar Formule 3 of Formule 2 kan gaan doen", aldus Chadwick in gesprek met Racer.com. "Er is misschien maar één team waar je werkelijk voor uit wilt komen, maar daar ligt de vraagprijs twee keer zo hoog."

"Ik weet wel dat er gezegd wordt dat je zo snel mogelijk naar de Formule 1 moet gaan, maar ik zie dat anders", vervolgt Chadwick. "Ik heb de tijd en wil de juiste keuzes op het juiste moment maken. Als ik iets heb geleerd, is het wel dat niks loopt zoals je van tevoren uitstippelt. Mijn carrièrepad is zo grillig als het maar zijn kan, er is niet maar één weg die naar Rome leidt."

Chadwick is aan Williams verbonden als ontwikkelingscoureur, maar als teambaas Claire Williams haar een racezitje aan zou bieden, zou ze beleefd weigeren: "Ik denk niet dat ik er nu al klaar voor ben. Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik me goed voorbereid en ontwikkel en dan komt dat gesprek over wat er mogelijk is in de loop der jaren vanzelf."

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez