Charles Leclerc droomt van stoeltje bij Ferrari

17 aug. 2017 08:30 Rik Alkema 0 reacties
Als er momenteel één aanstormend talent is dat een kans verdient in de Formule 1, dan is het Charles Leclerc. De Monegask rijdt een zeer sterk seizoen in de Formule 2 en schreef vorig seizoen de GP3-Series op zijn naam. De pas 19-jarige Leclerc schreeft dit seizoen al vijf wedstrijden op zijn naam in de Formule 2 en mocht vorig jaar zijn debuut maken in de Formule 1 bij het team van Haas.

Ferrari-junior Leclerc hoopt op een kans in de Formule 1

Dit seizoen imponeerde Leclerc nog in de Formule 2, door de manier waarop hij de tweede race van het seizoen in Bahrein won. Na een late pitstop viel Leclerc ver terug, maar op verse banden reed hij het gehele veld op een hoop. Ook mocht Leclerc dit seizoen de in-season test voor Ferrari rijden en reed hij daarin de snelste tijd.

Omdat Leclerc in het juniorprogramma van Ferrari is opgenomen, hoopt de jonge coureur op een kans bij het Formule 1-team uit Italië. Geruchten vanuit Italiaanse media linken Leclerc aan Ferrari, als vervanger van Kimi Raikkonen.

"Om mijn naam gelinkt te zien worden aan een topteam als Ferrari is natuurlijk geweldig", zei Leclerc tegenover Formula1.com"Er gaan nooit een dag voorbij dat ik niet denk aan mijn ultieme doel: het bereiken van de Formule 1. Ik geef altijd 100% om dat doel te bereiken", aldus Leclerc.

Het rijden voor Ferrari is dan ook een 'droom die uitkomt' voor Leclerc, die ook al heel erg blij is als hij bij een ander team de kans krijgt.

"Als ik zou rijden voor Ferrari, dan komt er een lang gekoesterde droom uit. Maar ik ben sowieso heel erg blij als ik in de Formule 1 mag rijden", laat Leclerc weten.

Met zijn deelname aan de Ferrari Driver Academy denkt Leclerc wel dat hij een goede kans maakt om de Formule 1 te bereiken. "In de Formule 1 is het belangrijk dat je contacten hebt en echt in de wereld zit. Onderdeel uitmaken van een juniorprogramma zoals de Ferrari Driver Academy is dan ook heel belangrijk", besluit Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen