© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Charles Leclerc na P10: 'Ik moet leren van mijn fouten'

25 jun. 2018 14:50 Wanda Bisschop 0 reacties
De sensatie van dit jonge Formule 1 seizoen is ongetwijfeld Charles Leclerc. Ondanks een moeizame start bewijst de Sauber coureur inmiddels een aanwinst voor de Formule 1 te zijn. Ook in Frankrijk scoorde hij weer een top 10 klassering.

Leclerc had op meer gehoopt dan P10

Tijdens de kwalificatie groeide de rookie al uit tot de sensatie door brutaal door te dringen tot het laatste deel van de kwalificatie. Hierin werd hij uiteindelijk knap achtste waardoor een mooie klassering op de loer lag.

Na de chaotische openingsfase zagen we de jonge Sauber coureur dan ook terug op de zesde plek maar helaas voor Leclerc kon hij deze positie niet vasthouden.

"Bij de start had ik natuurlijk wat geluk doordat ik aan de juiste kant zat waardoor we even op P6 reden. Dat kon ik helaas niet volhouden maar P9 was uiteindelijk ons doel. Ook dat lukte helaas niet doordat ik een foutje maakte. Ik wilde Magnussen inhalen en ging toen even over de gele kerbs waardoor Hülkenberg me kon inhalen. Met de tiende plek ben ik natuurlijk blij omdat we opnieuw een punt hebben gehaald maar ik moet gewoon leren van dit soort fouten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen