Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Charles Leclerc na P10: 'Ik moet leren van mijn fouten'

De sensatie van dit jonge Formule 1 seizoen is ongetwijfeld Charles Leclerc. Ondanks een moeizame start bewijst de Sauber coureur inmiddels een aanwinst voor de Formule 1 te zijn. Ook in Frankrijk scoorde hij weer een top 10 klassering.

Tijdens de kwalificatie groeide de rookie al uit tot de sensatie door brutaal door te dringen tot het laatste deel van de kwalificatie. Hierin werd hij uiteindelijk knap achtste waardoor een mooie klassering op de loer lag.

Na de chaotische openingsfase zagen we de jonge Sauber coureur dan ook terug op de zesde plek maar helaas voor Leclerc kon hij deze positie niet vasthouden.

"Bij de start had ik natuurlijk wat geluk doordat ik aan de juiste kant zat waardoor we even op P6 reden. Dat kon ik helaas niet volhouden maar P9 was uiteindelijk ons doel. Ook dat lukte helaas niet doordat ik een foutje maakte. Ik wilde Magnussen inhalen en ging toen even over de gele kerbs waardoor Hülkenberg me kon inhalen. Met de tiende plek ben ik natuurlijk blij omdat we opnieuw een punt hebben gehaald maar ik moet gewoon leren van dit soort fouten."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto