© Sauber F1 Team

Nieuwsoverzicht

Charles Leclerc verwacht veel van nieuwste Ferrari motor

16 dec. 2017 17:50 Wanda Bisschop 0 reacties
In het nieuwe Formule 1 seizoen staat in ieder geval één rookie op de grid. Charles Leclerc maakt dan zijn opwachting voor het team van Sauber en kan dan ook niet wachten tot de wintertesten in Barcelona.

Charles Leclerc kijkt uit naar zijn debuut in de Formule 1

Leclerc werd in het afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de Formule 2 en maakt daarnaast al enige tijd deel uit van het juniorenprogramma van Ferrari.

Nu de banden met Sauber in 2018 nauwer worden, is het dan ook een logische zet dat Ferrari een eigen talent stalt bij de Zwitserse renstal. Een andere bijkomstigheid is dat Sauber in het nieuwe seizoen gebruik kan maken van de nieuwste Ferrari motor in plaats van een verouderde versie zoals in 2017.

Monegask Leclerc kan dan ook niet wachten tot hij voor het eerst tijdens de wintertesten in Barcelona in de bolide kan stappen.

"Natuurlijk doe ik altijd mijn best in de auto maar het is lastig in te schatten wat we kunnen verwachten. Met de nieuwe motor kunnen we ongetwijfeld een grote stap zetten maar de andere teams maken natuurlijk ook stappen, dus het blijft afwachten."

Leclerc geeft vervolgens aan dat hij zichzelf nog geen doelen heeft gesteld voor zijn debuutjaar in de Formule 1.

"We moeten de wagens eerst op het circuit aan het werk zien, dan kun je misschien een voorspelling doen. In de juniorencategorieën weet je wat je kan verwachten en kun je gemakkelijker een doel stellen. In de Formule 1 is dat lastiger omdat de onderlinge verschillen ook groter zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen