© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

"Charles of Kimi, het maakt mij niet zoveel uit"

19 jul. 2018 18:23 René Oudman 1 reacties
De geruchtenmolen draait op volle toeren: wie mag er volgend jaar achter het stuur van de tweede Ferrari kruipen? Sebastian Vettel is al zeker van zijn plaats, maar de Duitser heeft nog geen idee wie hij in 2019 naast zich zal zien in de pitbox. Het maakt de viervoudig wereldkampioen ook niet veel uit, zo laat hij voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland weten.

"Het is niet mijn beslissing", benadrukt de 31-jarige. "Volgens mij gaat Charles Leclerc een geweldige carrière tegemoet, maar ook Kimi Raikkonen is een goede vent." De Monegask Leclerc (20) draait een ijzersterk debuutseizoen bij Sauber en wordt, aangezien hij deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy, in verband gebracht met een overstap naar de Scuderia. Aldaar zou hij Raikkonen (38) moeten vervangen.

"Ik kan goed opschieten met Kimi", vervolgt Vettel. "We zijn elkaar in het verleden weleens tegengekomen op de baan, maar dat heeft nooit geresulteerd in ruzie. Wat betreft de line-up voor 2019: het maakt mij niets uit. Voor mij is het duidelijk wat ik volgend jaar ga doen en ik ben ervan overtuigd dat zowel Charles als Kimi uitstekend bij het Ferrari-rood past."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen