Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Chase Carey wil werk maken van budgetlimiet

Formule 1-directeur Chase Carey wil werk maken van een budgetlimiet. Het hoofdpijndossier staat al sinds mensenheugenis op de agenda, maar zonder concreet resultaat. Chase Carey wil daar verandering in brengen.

Chase Carey wil heel graag een budgetlimiet invoeren. Volgens de Formule 1-eigenaar rijzen de kosten voor de Formule 1-teams de pan uit. "Dat kan en moet minder" , zo laat Carey in gesprek met Auto Bild weten. "Iedereen is het er mee eens dat het ridicuul is hoeveel sommige teams momenteel uitgeven. We zijn er niet op uit om de sport technisch minder interessant te maken. Maar volgens mij kan er best worden gekeken naar hoe de teams hun geld uitgeven en hoeveel ze uitgeven."

Carey wil geen bedragen noemen, maar de geruchten gaan dat het besturend orgaan in wil zetten op een limiet van 150 miljoen dollar. Dat zou met name voor de topteams een flinke korting op hun huidige uitgaven betekenen. Ferrari en Mercedes zijn teams die niet direct staan te juichen als het woord budgetlimiet valt, maar Carey benadrukt dat de loyaliteit van Liberty Media bij de fans ligt: "We willen in eerste instantie onze fans tevreden houden. Al het andere is bijzaak of komt op zijn best op de tweede plaats." "Ik wil een financieel gezonde sport voor de fans, maar ook voor de teams. Nieuwe teams moeten staan te popelen om toe te treden tot de Formule 1. Het is toch schrijnend dat enkele jaren geleden niemand Manor wilde kopen, nog niet voor één dollar."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"