Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Kritiek op Liberty Media is onterecht'

Het opzijschuiven van Formule 1-baas Bernie Ecclestone werd door velen als iets positiefs gezien, maar de vervangers van Ecclestone, Liberty Media, liggen inmiddels ook al onder vuur. Onder meer de verandering van het logo en het nieuwe 'showgehalte' staan veel fans tegen, maar Red Bull-teambaas Christian Horner vindt die kritiek niet terecht.

De overname van de Formule 1 door Liberty Media werd in eerste instantie positief ontvangen. Veel mensen waren vooral blij dat de Formule 1 verlost was van 'dictator' Bernie Ecclestone, maar amper een jaar later zijn de meningen over de nieuwe eigenaar verdeeld. Ten onrechte, zo stelt Christian Horner in gesprek met Motorsport.com. "Liberty Media is pas acht of negen maanden bezig en ze krijgen kritiek omdat ze een andere logo presenteren en wat moois proberen neer te zetten." "Dat is niet terecht" , is Horner stellig. "Op voorhand stond al vast dat de vervanger van Bernie het moeilijk ging krijgen."

Volgens Horner moet Liberty Media de tijd krijgen om de Formule 1 grondig aan te pakken en te verbeteren. Hij is dan ook louter positief over de veranderingen die Liberty Media tot op heden heeft doorgevoerd. "Maar wat ik verfrissend vind aan Liberty Media is het feit dat ze alles professioneel aanpakken." "Ze hebben specialisten op meerdere vlakken aangenomen en hebben oprecht de intentie om de Formule 1 naar een hoger plan te tillen" , is Horner positief. "Uiteindelijk moeten de coureurs weer helden worden en de wagens weer snel en luidruchtig." "Tot nu toe heb ik nog niks gehoord wat mij zorgen baart" , besluit Horner vol lof over de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de Formule 1.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"