© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Kwalificatie voor GP Italië had eerder gekund'

09 sep. 2017 19:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Veel Formule 1 liefhebbers zien niks liever dan een kwalificatie of een race onder natte omstandigheden. Juist dan komen de grote talenten letterlijk bovendrijven. De kwalificatie in Italië werd tot vervelens toe uitgesteld, maar resulteerde uiteindelijk wel in dé spannendste kwalificatie van dit Formule 1 seizoen.

Christian Horner niet eens met uitgestelde kwalificatie voor de GP van Italië

Na de crash van Romain Grosjean tijdens de eerste sessie werd de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië stil gelegd. Het nieuwe asfalt op het rechte stuk bij start/finish zorgde voor teveel aquaplanning waardoor het niet verantwoordelijk was. Althans, dat was de mening van wedstrijdleider Charlie Whiting.

Het duurde uiteindelijk tot laat in de middag voordat de sessie werd hervat. Wat volgde was een bijzonder spannende kwalificatie, en het was ongekend spannend wie de pole ging pakken. Hamilton moest daarbij tot het uiterste gaan om zowel Verstappen als Ricciardo van zich af te schudden.

De vraag na afloop was dan ook vooral of het terecht was dat Whiting zo lang had gewacht met het hervatten van de kwalificatie.

Meerdere coureurs, waaronder ook Max Verstappen, gaven aan dat het wat hun betreft wel had gekund. Ook teambaas Horner laat aan de pers weten dat hij het een 'te conservatieve houding' vond van Whiting.

"Om eerlijk te zijn, was Whiting wat te conservatief daarin. Zowel voor de Formule 2 als de Formule 1."

De Formule 2 race werd verreden na afloop van de kwalificatie van de Formule 1 en werd gestart achter de safety car.

"Slecht weer hoort nu eenmaal bij de Formule 1. Vanuit het veiligheidsoogpunt hebben we natuurlijk alle begrip dat deze discussie zo lang duurde. Echter, wat mij betreft had de kwalificatie voor de GP van Italië eerder kunnen beginnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen