© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Moeten ons focussen op het podium'

15 aug. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft niet meer de illusie dat zijn team het Mercedes en Ferrari lastig gaat maken om de wereldtitel in het restant van het seizoen. Volgens Horner is het gat naar de kop van het veld te groot om nog te dichten in de resterende wedstrijden, maar moeten podiumplaatsen wel mogelijk zijn.

Red Bull kan Mercedes en Ferrari niet meer bijhalen dit seizoen

Met hoge verwachtingen begon Red Bull aan het seizoen 2017, maar al heel snel bleek dat Red Bull Mercedes en Ferrari niet kon bijhouden. Het doel, wereldkampioen worden, werd al snel naar beneden bijgesteld. Voor de rest van het seizoen is de doelstelling dan ook voornamelijk podiumplaatsen behalen, aldus teambaas Horner.

"Op het gebied van het kampioenschap is het gat met Mercedes en Ferrari te groot, maar we moeten onszelf constant blijven verbeteren. We moeten ons in de tweede seizoenshelft focussen op het behalen van podiumplaatsen en overwinningen", legt Horner de lat hoog voor zijn team.

De ontwikkeling die Red Bull doormaakt is wel positief volgens Horner, die sowieso te spreken is over de manier waarop zijn team progressie maakt.

"In de Formule 1 draait het allemaal om ontwikkeling. Je moet elke steen omkeren om jezelf te kunnen verbeteren. We hebben in Hongarije een grote stap voorwaarts gezet, maar ook nu gaan we elk onderdeel weer analyseren om het vervolgens weer te verbeteren", verklaart Horner de strategie van zijn team.

"Die aanpak heeft de afgelopen tien jaar heel goed gewerkt voor ons", voegt hij daar aan toe.

Met die aanpak wil Red Bull in de tweede seizoenshelft dus een gooi doen naar de overwinning. "Ik denk dat als we binnen nu en een paar races voor het podium kunnen strijden, dat we ons doel hebben bereikt. Daarmee leggen we de lat echter wel vrij hoog, dus we zullen ons uiterste best moeten doen", besluit Horner zijn visie op de rest van het seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen