© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Podium is absoluut mogelijk in Oostenrijk!'

08 jul. 2017 18:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Christian Horner kijkt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie van Red Bull Racing op hun thuiscircuit in Oostenrijk. Doordat Grosjean in de slotfase stilviel, kwam de sessie vroegtijdig tot een einde. Vooral Max Verstappen kon hierdoor zijn positie niet meer verbeteren.

Horner verwacht een uitdagende race op de Red Bull Ring

De Red Bull Ring in Spielberg mag dan het thuiscircuit van het team van Verstappen en Ricciardo zijn. Het is echter bepaald niet het circuit waar Red Bull het beste uit de voeten komt. Het circuit telt maar weinig bochten en vergt veel van het motorvermogen. Juist daarop schiet de Oostenrijkse renstal nog tekort ten opzichte van de concurrentie. Doordat uitgerekend Hamilton een gridstraf ontving van vijf plaatsen kreeg Red Bull de kans om zich te mengen in een positie voor de eerste of tweede startrij.

Daniel Ricciardo profiteerde daar het beste van en reed zich naar een verdienstelijke vierde plek. Max Verstappen moest door de gele vlag situatie genoegen nemen met de vijfde startplek. Teambaas Horner hield dan ook gemengde gevoelens over aan de kwalificatie.

"Het was een beetje een anti-climax van een verder zeer opwindende kwalificatie op de Red Bull Ring. Door de gele vlaggen vanwege Grosjean kreeg niemand meer de kans om zich te verbeteren. Vooral Max had hiermee pech. Hij probeerde tijd goed te maken maar ging te wijd bij bocht 7 en dat was direct het einde van een goede kwalificatie."

"Daniel deed het fantastisch tijdens zijn eerste run. Dankzij Lewis starten we morgen vanaf P4 en P5. "

Vorig jaar bezorgde Max Verstappen zijn werkgever de eerste podiumplaats op het thuiscircuit. De Nederlander werd toen knap tweede. Het podium is ook nu weer het doel van de Oostenrijkse renstal.

"We verwachten morgen een zeer boeiende race, vooral omdat we misschien ook nog regen krijgen. Door onze posities op de grid hoop ik dat we morgen vooraan mee kunnen strijden. Hopelijk krijgt ons thuispubliek een mooie race voorgeschoteld. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen