© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner verwacht in 2018 meer pitstops dankzij nieuwe Pirelli banden

06 jan. 2018 12:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli kreeg in het afgelopen Formule 1 jaar de nodige kritiek te verduren. De meeste races verliepen namelijk met slechts één pitstop waardoor automatisch een stukje spanning wegviel. In 2018 hebben de Formule 1 coureurs de keuze uit zeven verschillende compounds waardoor er ongetwijfeld meer pitstops gemaakt gaan worden.

Christian Horner denkt dat Formule 1 weer spannend wordt in 2018

De zeven verschillende compounds moeten onder meer de spanning in de Formule 1 gaan terugbrengen. In het afgelopen jaar weken de bandenkeuzes vaak niet zoveel van elkaar af. 

Voor 2018 verwacht men wel dat we regelmatig een afwijkende bandenstrategie gaan zien. Dat betekent automatisch ook dat we meer pitstops gaan meemaken. Althans dat verwacht Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing.

Tegenover Motorsport.com liet Horner weten dat hij de bandentest in Abu Dhabi als een positieve ontwikkeling voor het nieuwe seizoen heeft ervaren.

"We hebben in Abu Dhabi veel gegevens verzameld waarbij vooral de nieuwe zachte compound door zowel Verstappen als Ricciardo als erg fijn werd ervaren."

"Natuurlijk is er nog wel wat werk te doen maar ik verwacht wel dat de zachtere banden voor meer pitstops en dus ook mooiere races gaan zorgen."

De aankondiging van Pirelli dat er in 2018 gekozen kan worden uit zeven verschillende compounds zorgde voor nogal wat ophef onder de fans. Horner stelt de fans in ieder geval al wat gerust.

"Ik begrijp hun reacties maar ik hoop dat Pirelli voor elke raceweekend nu een betere keuze kan maken. Wat we willen zijn spannende races met minimaal twee of zelfs wel drie pitstops."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen