Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner vindt Kvyat geschikt voor Williams

De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat staat onder grote druk nu Red Bull niet langer plek voor hem heeft. De Rus verloor vorig jaar zijn stoeltje bij Red Bull aan Max Verstappen en worstelde daarna continu met zijn vorm.

Eenmaal terug bij het opleidingsteam was Kvyat geen schim meer van zichzelf en werd hij elke race door Carlos Sainz verslagen. Ondanks zijn vormcrisis kreeg Kvyat dit Formule 1 seizoen toch het voordeel van de twijfel. Ook in dit jaar maakte Kvyat weinig indruk, los van wat incidenten waarbij hij de aandacht in negatieve zin op zich vestigde. De Rus verloor vervolgens opnieuw zijn stoeltje en was niet van de partij tijdens de GP van Maleisië. In Austin keerde Kvyat terug omdat zijn vervanger Gasly andere verplichtingen had. Kvyat reed een verdienstelijke race en knokte zich naar de tiende plek. Toch was het voor Red Bull niet voldoende en besloot men voor de resterende drie races af te zien van de diensten van Kvyat. Voor 2018 moet Kvyat dan ook op zoek naar een nieuwe werkgever.

Aan Sky Sport verklaarde de teambaas van Red Bull dat hij hoopt dat Kvyat onderdak vindt bij een andere Formule 1 team. "Voor Daniil houdt het helaas bij Red Bull op. Ik hoop wel dat hij voldoende indruk heeft gemaakt om bij een ander team een stoeltje te krijgen. Bij Williams is nog een stoeltje vrij en wat mij betreft is Daniil een geschikte kandidaat voor Williams." Op de vraag of Kvyat misschien te snel doorgeschoven is naar de hoofdmacht na slechts een jaartje bij het opleidingsteam, blijft Horner wat vaag. "Een lastige vraag, wanneer je een kans krijgt moet je er klaar voor zijn. Vettel vertrok toen naar Ferrari en Kvyat kreeg van ons een kans. In 2015 ging het best aardig maar in 2016 had hij het behoorlijk lastig en hield het op bij Red Bull. Hij kreeg toen een herkansing bij Toro Rosso maar helaas pakte dit ook niet uit zoals gehoopt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden