Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner: 'Ze wilden Max Verstappen niet op het podium'

De tijdstaf van Max Verstappen tijdens de GP van Amerika houdt de gemoederen nog steeds flink bezig. Volgens zijn teambaas Horner wilden de stewards in Amerika maar één ding en dat is zorgen voor het juiste podium!

In Amerika stal Max Verstappen opnieuw de show en gingen de fans uit hun dak bij zijn brutale inhaalactie op Kimi Raikkonen. Alleen zag de wedstrijdleiding dit anders en legde de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden op. Volgens zijn teambaas Horner waren ook de fans hiervan de dupe. In gesprek met ESPN laat hij het volgende weten. "Natuurlijk heeft het invloed op de show. De fans hebben een geweldige race gezien, dit is ook wat ze willen zien. De regels moeten dan ook consequent worden uitgevoerd. Het was een geweldige laatste ronde van Max. Hij verdiende dat podium. Je zag zelfs dat Kimi verrast was en zich ongemakkelijk voelde op het podium."

Horner laat vervolgens weten dat hij vindt dat de stewards onder een te grote druk stonden. "Ze waren erop gebrand om de juiste mensen op het podium te krijgen. Ze maakten daardoor overhaast een beslissing zonder naar alle feiten te kijken. Na vorig jaar in Mexico is besloten om dit soort debacles te voorkomen. Daar stonden ook de verkeerde mensen op het podium. Om dit soort dingen te voorkomen is er toen gezegd dat men eerst naar de coureurs ging luisteren voordat er een beslissing valt. Dat hebben ze nu totaal niet gedaan." Op de vraag of Horner vindt dat sommige stewards niet geschikt zijn voor hun functie antwoordt hij. "Dat vraag je je wel af inderdaad. De vraag is ook of het inconsequent zijn afhankelijk is van een bepaalde steward. Sommige stewards zijn erg goed maar anderen niet."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"