Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner ziet Ferrari de Formule 1 niet verlaten

Door alle perikelen rondom het nieuwe motorreglement in de Formule 1 dreigt Ferrari de koningsklasse van de autosport te verlaten. Nu Alfa Romeo terugkeert in de Formule 1 is de kans hierop een stuk kleiner geworden.

Althans dat is de mening van Christian Horner. De teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is er dan ook van overtuigd dat Ferrari de Formule 1 trouw blijft. In gesprek met Reuters licht hij zijn mening hier verder over toe. "Alfa Romeo behoort tot de Fiat Chrysler Group waar Sergio Marchionne de grote baas is en hij is natuurlijk de baas van Ferrari. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat ze Alfa Romeo terugbrengen in de Formule 1 als Ferrari over een paar jaar afscheid wil nemen. De terugkeer van Alfa Romeo is het bewijs dat de Formule 1 nog steeds goed werkt en ook belangrijk is voor de uitstraling. Anders zou de Fiat Chrysler Group het niet hebben gedaan."

De afgelopen jaren is Red Bull in een felle strijd verwikkeld met de Italiaanse renstal. Beide teams willen maar al te graag de hegemonie van Mercedes doorbreken. Voor Horner staat het dan ook vast dat de Formule 1 niet zonder Ferrari kan. "Ferrari heeft de Formule 1 nodig, net als dat de Formule 1 Ferrari nodig heeft. Het is in meerdere opzichten een verstandshuwelijk waarbij ze echt niet zonder elkaar kunnen. Ook wij willen dat Ferrari in de Formule 1 blijft, het is een geweldig team om de strijd mee aan te gaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'