© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner ziet Ferrari de Formule 1 niet verlaten

03 dec. 2017 17:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Door alle perikelen rondom het nieuwe motorreglement in de Formule 1 dreigt Ferrari de koningsklasse van de autosport te verlaten. Nu Alfa Romeo terugkeert in de Formule 1 is de kans hierop een stuk kleiner geworden.

Horner vindt dat Ferrari in de Formule 1 thuishoort

Althans dat is de mening van Christian Horner. De teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is er dan ook van overtuigd dat Ferrari de Formule 1 trouw blijft.

In gesprek met Reuters licht hij zijn mening hier verder over toe.

"Alfa Romeo behoort tot de Fiat Chrysler Group waar Sergio Marchionne de grote baas is en hij is natuurlijk de baas van Ferrari. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat ze Alfa Romeo terugbrengen in de Formule 1 als Ferrari over een paar jaar afscheid wil nemen. De terugkeer van Alfa Romeo is het bewijs dat de Formule 1 nog steeds goed werkt en ook belangrijk is voor de uitstraling. Anders zou de Fiat Chrysler Group het niet hebben gedaan."

De afgelopen jaren is Red Bull in een felle strijd verwikkeld met de Italiaanse renstal. Beide teams willen maar al te graag de hegemonie van Mercedes doorbreken. Voor Horner staat het dan ook vast dat de Formule 1 niet zonder Ferrari kan.

"Ferrari heeft de Formule 1 nodig, net als dat de Formule 1 Ferrari nodig heeft. Het is in meerdere opzichten een verstandshuwelijk waarbij ze echt niet zonder elkaar kunnen. Ook wij willen dat Ferrari in de Formule 1 blijft, het is een geweldig team om de strijd mee aan te gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen