Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Christian Horner ziet kansen voor Verstappen en Ricciardo tijdens de race

De kwalificatie voor de GP van Hongarije bracht Red Bull niet de gehoopte startposities. Het gat naar de pole van Vettel bedroeg uiteindelijk een halve seconde. Wel is teambaas Horner tevreden dat ze de beide Mercedessen bijna te pakken hadden. Voor morgen tijdens de race liggen er dan ook kansen.

Het is een publiek geheim dat Mercedes en Ferrari hun motoren tijdens de kwalificatie meer vermogen kunnen geven. Ze beschikken over een tijdelijke instelling waardoor de motor op vol vermogen kan draaien. Renault heeft deze modus niet op de motor zitten en om die reden moeten Verstappen en Ricciardo lijdzaam toekijken hoe de concurrentie nog een drie tot vier tienden pakt in Q3. " We lijken dit jaar wel een abonnement te hebben op de vijfde en zesde plaats op de grid. Onze coureurs hadden Lewis Hamilton bij te pakken in de laatste run."

Red Bull start al het hele seizoen uitstekend en teambaas Horner ziet dan ook kansen morgen. Het lange rechte stuk naar de eerste bocht moet kansen bieden. " De derde startrij biedt volop mogelijkheden voor de race. Het wordt een interessante en strategische race morgen. De Hungaroring heeft een van de langste runs naar de eerste bocht. Ik verwacht veel actie bij de start en een fascinerende Grand Prix."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi