Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Circuit van Suzuka heeft alles wat een coureur maar kan wensen"

Dit weekend mogen de Formule 1-coureur 'los' op het circuit van Suzuka waar zondag de Grand Prix van Japan wordt verreden. Renault-coureur Nico Hülkenberg kijkt uit naar het racen op de prachtige baan.

"Dit is een echt rijderscircuit, alles wat je als coureur maar kan wensen zit in deze baan", laat de 31-jarige Renault-coureur weten. "Het is een ongelooflijke baan, zeker met de huidige auto's is het een genot om hier te racen. Suzuka behoort tot de beste circuits ter wereld."\

Niet alleen bij Hülkenberg is het circuit van Suzuka zeer populair. De Duitser legt uit wat het circuit zo bijzonder maakt: "Het circuit loopt vloeiend en de bochtencombinaties volgen elkaar mooi op. De hoogteverschillen zorgen daarbij voor extra rijplezier, maar zijn fysiek belastend. Als coureurs krijgen we gedurende de race hoge G-krachten te verwerken, wat een aanslag is op de hoofd en de nek." "Er zijn enkele bochten die moed vereisen voor de coureurs en waarin je agressief moet zijn, iets wat het voor ons extra uitdagend maakt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"