© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Circuit van Suzuka heeft alles wat een coureur maar kan wensen"

04 okt. 2018 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit weekend mogen de Formule 1-coureur 'los' op het circuit van Suzuka waar zondag de Grand Prix van Japan wordt verreden. Renault-coureur Nico Hülkenberg kijkt uit naar het racen op de prachtige baan.

"Dit is een echt rijderscircuit, alles wat je als coureur maar kan wensen zit in deze baan", laat de 31-jarige Renault-coureur weten. "Het is een ongelooflijke baan, zeker met de huidige auto's is het een genot om hier te racen. Suzuka behoort tot de beste circuits ter wereld."\

Niet alleen bij Hülkenberg is het circuit van Suzuka zeer populair. De Duitser legt uit wat het circuit zo bijzonder maakt: "Het circuit loopt vloeiend en de bochtencombinaties volgen elkaar mooi op. De hoogteverschillen zorgen daarbij voor extra rijplezier, maar zijn fysiek belastend. Als coureurs krijgen we gedurende de race hoge G-krachten te verwerken, wat een aanslag is op de hoofd en de nek."

"Er zijn enkele bochten die moed vereisen voor de coureurs en waarin je agressief moet zijn, iets wat het voor ons extra uitdagend maakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen