Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Zandvoort: "Financiële eisen DTM ver buiten onze mogelijkheden"

Achttien keer werd er een DTM-raceweekend georganiseerd op het Circuit Zandvoort, maar een negentiende komt er voorlopig niet. Het duinencircuit heeft afgezien van een plaats op de DTM-kalender van 2019, wat de weg vrijmaakt voor het TT Circuit in Assen om er juist op te komen.

Het Circuit Zandvoort was een van de zekerheidjes op het DTM-programma, zoals de openingsrace en de slotrace op de Hockenheimring dat ook zijn. De traditie van snelle Duitse toerwagens die door de Noord-Hollandse duinen scheuren wordt echter een halt toegeroepen.

"Circuit Zandvoort heeft besloten om, na achttien edities, voor volgend jaar niet in zee te gaan met de DTM. Zandvoort stond sinds 2001 elk jaar op de DTM-kalender en was daarmee de race buiten Duitsland met verreweg de langste traditie. De afgelopen periode hebben wij met ITR (overkoepelende organisatie, red.) onderhandeld over een nieuw contract, de financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan", laat het Circuit Zandvoort weten. "Daarnaast gaf de basis van de serie, met volgend jaar slechts twee automerken aan de start, ons onvoldoende vertrouwen dat wij een succesvol evenement zouden kunnen gaan organiseren. Uit het feit dat ook Red Bull Ring en Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen." Kort nadat bekend werd dat het Circuit Zandvoort niet verder gaat met de DTM, liet de Duitse toerwagenklasse weten dat het door Mercedes achtergelaten gat wordt opgevuld voor 2019. Het Britse Aston Martin stapt namelijk als derde merk in de klasse en vergezeld daarmee BMW en Audi.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'