Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Circuit Zandvoort: 'Formule 1 wil circuit met historie'

Volgens Bernhard van Oranje, eigenaar van Circuit Zandvoort, ziet de Formule 1 een extra race op Europese bodem best zitten als dat circuit enige historie ademt.

Terwijl Het TT-circuit van Assen de beste papieren lijkt te hebben om de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix vorm te geven, wil Bernhard van Oranje de kansen van het duinencircuit in Zandvoort niet onderschatten. "Natuurlijk is er veel concurrentie in Europa, maar de Formule 1 heeft aangegeven graag een Europees circuit met enige historie toe te voegen aan de kalender. Wij passen met Circuit Zandvoort natuurlijk goed in dat plaatje. De Formule 1 is hier immers dertig jaar geweest" , zo laat Van Oranje in gesprek met Motorsport.com weten.

Op de directe vraag hoe groot de kans dan daadwerkelijk is dat de Formule 1 terugkeert op Zandvoort, moet Van Oranje een concreet antwoord schuldig blijven: "We zijn al een tijdje in gesprek met de organisatie van de Formule 1, maar we hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de voortgang van die gesprekken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"