© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Circuit Zandvoort: "GP van Nederland ligt voor het oprapen"

06 nov. 2018 09:13 Jan van der Burgt 4 reacties
De Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort ligt voor het oprapen, maar daarvoor moeten over een half jaar alle seinen op groen staan. Dat stelt circuiteigenaar Bernhard van Oranje.

Op de vraag van Ziggo Sport of Circuit Zandvoort een deadline heeft waarop alles rond moet zijn, antwoord circuiteigenaar Bernhard van Oranje dat binnen een half jaar alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Van Oranje voegt daar desgevraagd aan toe dat met momenteel bepaald niet stil zit in afwachting van groen licht.

"We zitten al volop met van alles bezig. We hebben analyses van alles wat er nodig is om de Formule 1 te kunnen ontvangen. Zo moeten de Tarzanbocht en de Arie Luyendyk-bocht gekanteld worden met vijftien graden. Naar al dat soort details wordt nu al intensief gekeken."

Van Oranje benadrukt dat Zandvoort zeer dichtbij de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het TT-circuit van Assen: "Ook daar hebben ze ooit geroepen dat Zandvoort een logischer kandidaat daarvoor is en dat is ook waar we nu zijn."

"We zijn zo ver nu, het ligt eigenlijk gewoon voor het oprapen. Ik weet niet zeker dat als Zandvoort de race niet organiseert, of dan de hele Nederlandse Grand Prix van de baan is, want dat is niet iets wat ik de Formule 1 per se hoor zeggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen