Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Circuit Zandvoort reageert met blijdschap op overwinning in rechtszaal

Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, is blij met de uitspraak van de rechter bij de stikstofzaak die liep tegen het circuit. De vergunning blijft geldig, waardoor de Dutch Grand Prix doorgaat.

Race Start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De rechtbank in Noord-Holland bepaalde dinsdagmiddag dat de vergunning van Circuit Zandvoort geldig blijft en de GP van Nederland dus door zal gaan. Meerdere milieuorganisaties hadden een zaak aangespannen tegen het circuit omdat de stikstofdepositie mogelijk meer was dan toegestaan. De rechter gaf het circuit echter gelijk.

Robert van Overdijk is blij met de uitspraak. "Wij zijn verheugd dat ook de Rechtbank erkent dat we ook hierin zeer zorgvuldig gehandeld hebben", aldus de directeur van Circuit Zandvoort. "Maar veel belangrijker is het feit dat we door kunnen met de jaarlijkse exploitatie van CM.com Circuit Zandvoort, inclusief de organisatie van de Formule 1 Dutch Grand Prix."

"Niet alleen voor ons maar vooral voor de regio, omdat het evenement zorgt voor een economische impact van vele miljoenen. En wat ons betreft blijven we, zoals we al jaren doen, in gesprek met de natuur- en milieuorganisaties over het afstemmen van de lange termijnplannen van het circuit en de impact daarvan op het milieu."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen