Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Circuit Zandvoort reageert met blijdschap op overwinning in rechtszaal

Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, is blij met de uitspraak van de rechter bij de stikstofzaak die liep tegen het circuit. De vergunning blijft geldig, waardoor de Dutch Grand Prix doorgaat.

Race Start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De rechtbank in Noord-Holland bepaalde dinsdagmiddag dat de vergunning van Circuit Zandvoort geldig blijft en de GP van Nederland dus door zal gaan. Meerdere milieuorganisaties hadden een zaak aangespannen tegen het circuit omdat de stikstofdepositie mogelijk meer was dan toegestaan. De rechter gaf het circuit echter gelijk.

Robert van Overdijk is blij met de uitspraak. "Wij zijn verheugd dat ook de Rechtbank erkent dat we ook hierin zeer zorgvuldig gehandeld hebben", aldus de directeur van Circuit Zandvoort. "Maar veel belangrijker is het feit dat we door kunnen met de jaarlijkse exploitatie van CM.com Circuit Zandvoort, inclusief de organisatie van de Formule 1 Dutch Grand Prix."

"Niet alleen voor ons maar vooral voor de regio, omdat het evenement zorgt voor een economische impact van vele miljoenen. En wat ons betreft blijven we, zoals we al jaren doen, in gesprek met de natuur- en milieuorganisaties over het afstemmen van de lange termijnplannen van het circuit en de impact daarvan op het milieu."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull