Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Claire Williams: "Overtuigd dat Williams het gat naar boven kan dichten"

Het verhaal van het historische Williams-team is dit seizoen inmiddels al wel bekend. Het team heeft in de eerste seizoenshelft nagenoeg elke race steevast achteraan het veld gereden, maar Claire Williams is na een relatief succesvolle Grand Prix van Hongarije langzaam optimistisch aan het worden over de weg die het team is ingeslagen.

Claire Williams portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Tijdens de Grand Prix van Hongarije was er voor Williams eindelijk een lichtpuntje te bespeuren in het tot nu toe zo triest verlopen seizoen. Al vanaf de testweken in Spanje loopt het ooit zo goed presterende Engelse team achter de feiten aan, maar in Hongarije leek het erop dat de weg naar boven eindelijk is ingezet.

George Russell wist zich tijdens de kwalificatie namelijk als zestiende te kwalificeren en tijdens de race wist hij behalve zijn teamgenoot Robert Kubica ook een Racing Point- en een Alfa Romeo-bolide achter zich te houden. De updates die het team de afgelopen Grands Prix heeft geïntroduceerd, lijken dus hun vruchten af te werpen, zo erkent ook teambazin Claire Williams.

"We hebben de afgelopen maanden zowel in de fabriek als op de baan goed werk verricht. Daardoor hebben we de FW42 op verschillende gebieden kunnen verbeteren en creëert de Williams-bolide aanzienlijk meer downforce dan aan het begin van het seizoen. Dat heeft ervoor gezorgd dat onze coureurs zich nu een stuk comfortabeler in de auto voelen."

"De updates die we in Groot-Brittannië aan het bodywork hebben geïntroduceerd, hebben bevestigd dat de aerodynamische ontwikkelingsweg die we zijn ingeslagen de juiste is. Daar waren we lang niet zeker van, maar nu we dat wel zijn, zal de ontwikkeling van onze bolide alleen maar sneller gaan."

"We bevinden ons in ieder geval in een betere positie dan zes maanden geleden", vervolgt de Engelse tegenover het officiële Formule 1-kanaal. "Als we onze weg op deze manier vervolgen, dan heb ik er vertrouwen in dat we het gat naar de negende positie kunnen dichten", aldus Claire Williams.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team