Claire Williams en Susie Wolff voorstander van afschaffen grid girls Formule 1

04 feb. 2018 14:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Volgens Williams-teambaas Claire Williams en voormalig testcoureur van datzelfde team, Susie Wolff, is het afschaffen van grid girls een stap in de goede richting.

Wolff: 'Vrouwen in de F1 moeten rolmodellen worden'

Waar de meesten het duidelijk niet eens zijn met verwijderen van de grid girls uit de Formule 1, vindt Liberty Media in Claire Williams en Susie Wolff twee medestanders.

"Het was een besluit dat genomen moest worden", zo laat Williams in gesprek met de BBC optekenen. "Ik erken dat grid girls onderdeel waren van een traditie, maar ik denk ook dat we met onze tijd mee moeten gaan."

Williams hoopt dat met het afschaffen van de grid girls de Formule 1 wat toegankelijker wordt voor vrouwen in andere functies, de hoop die haar voormalig werknemer Susie Wolff met haar deelt.

"Ik denk dat we ons drukker moeten maken over het gebrek van vrouwen in andere functies binnen de sport dan om het het afschaffen van grid girls", aldus Wolff.

"De organisatie heeft een duidelijk statement afgegeven en ik denk dat dit een stap is in de goede richting. Hoe mooi zou het zijn als we op enig moment rolmodellen kunnen maken van succesvolle vrouwen binnen de sport?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen