Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Claire Williams en Susie Wolff voorstander van afschaffen grid girls Formule 1

Volgens Williams-teambaas Claire Williams en voormalig testcoureur van datzelfde team, Susie Wolff, is het afschaffen van grid girls een stap in de goede richting.

Waar de meesten het duidelijk niet eens zijn met verwijderen van de grid girls uit de Formule 1, vindt Liberty Media in Claire Williams en Susie Wolff twee medestanders. "Het was een besluit dat genomen moest worden" , zo laat Williams in gesprek met de BBC optekenen. "Ik erken dat grid girls onderdeel waren van een traditie, maar ik denk ook dat we met onze tijd mee moeten gaan."

Williams hoopt dat met het afschaffen van de grid girls de Formule 1 wat toegankelijker wordt voor vrouwen in andere functies, de hoop die haar voormalig werknemer Susie Wolff met haar deelt. "Ik denk dat we ons drukker moeten maken over het gebrek van vrouwen in andere functies binnen de sport dan om het het afschaffen van grid girls" , aldus Wolff. "De organisatie heeft een duidelijk statement afgegeven en ik denk dat dit een stap is in de goede richting. Hoe mooi zou het zijn als we op enig moment rolmodellen kunnen maken van succesvolle vrouwen binnen de sport?"

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen