Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Clarkson: "Beangstigend als je daar bij Verstappen aan denkt"

Max Verstappen met een metronoom vergelijken. Tom Clarkson doet het. Volgens de F1-presentator is Verstappen in staat om ronde na ronde het maximale te presteren in een race. Max lijkt dan ook op Alonso in zijn beste jaren, zo oordeelt hij.

Tom Clarkson, presentator van de persconferenties in de Formule 1, roemt de snelheid van wereldkampioen Max Verstappen. Niet alleen over één ronde, maar misschien nog wel meer over een hele race. "Als ik naar Max kijk, dan zie ik geen zwakte. Ik denk dat hij overal sterk is. Hij is snel over één ronde. Ik denk dat zijn manier van rijden in races echt goed is. Ik denk dat de manier waarop hij voor zijn banden zorgt briljant is. Hij kan een race briljant lezen. Hoe meer ik naar Max kijk, hoe meer hij me doet denken aan Fernando Alonso", maakt Clarkson in de F1 Nation -podcast de vergelijking met de Spaanse tweevoudig wereldkampioen. "Is hij de snelste man over één ronde? Hij is briljant snel. Hij zit zeker in de top drie op de grid. Maar is hij de allersnelste? Zet hem en Charles Leclerc in dezelfde auto en ik weet het niet. Maar wie is de snelste over een hele race? Ik denk niet dat er iemand beter is dan Max Verstappen. Hij rijdt als een metronoom, ronde na ronde. Max combineert dat met een meedogenloze houding op de baan en dan heb je een seriewinnaar."

Als Alonso in zijn beste jaren

Clarkson zegt dat Verstappen hem doet denken aan Fernando Alonso in zijn beste jaren. "Max is ongelooflijk indrukwekkend en ik denk dat zijn mentaliteit erg lijkt op die van Fernando Alonso. Het verbaast me niet als ze elkaar de hemel in prijzen, wat ze nu vaak doen, omdat ik denk dat ze een beetje van de ander in zichzelf zien." "Max is die Fernando Alonso van 2005 en 2006. Hoe goed hij kan worden? Hoe kan hij zichzelf verbeteren? Ik denk dat hij ook dat verlangen heeft om beter te worden. Dus het is eigenlijk best beangstigend om te bedenken hoe goed hij eigenlijk nog kan worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"