Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Colapinto staat versteld van 'onverwachte' Williams-kans

Franco Colapinto staat aan de vooravond van zijn Grand Prix-debuut. De Argentijn stapt in voor Logan Sargeant bij Williams, die de deur is gewezen. Colapinto deelt hoe hij het nieuws te horen kreeg.

Colapinto Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er was dinsdag groot nieuws bij Williams: Logan Sargeant werd ontslagen bij het team uit Grove en Franco Colapinto vervangt de Amerikaan vanaf de Grand Prix van Italië. Daardoor staat de Argentijn voor zijn Grand Prix-debuut en dat doet hij dus al gelijk dit weekeinde. Hoe kreeg Colapinto eigenlijk te horen dat hij in zou stappen bij het team?

"Afgelopen maandag was ik in de Formule 2-simulatator met MP Motorsport om de race hier op Monza voor te bereiden. Je kunt je dus voorstellen hoe laat het was", zo begint de Argentijn zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Ik weet niet wanneer ze eraan dachten, maar het is een kans waar ik klaar voor was en waar ik al op wachtte sinds ik een jong kind was."

Colapinto vervolgt: "Ik droomde er altijd van dat dit zou gebeuren en nu heb ik de kans om met jullie allemaal te spreken. Het is me een genoegen en ik ben Williams ontzettend dankbaar voor deze kans. Het kwam natuurlijk erg laat, maar ik ben er altijd klaar voor. En ik had het niet verwacht, om eerlijk te zijn. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben om hier bij Williams te zijn. Ze zijn daarbij erg behulpzaam."

Leerproces

Hoe heeft de Argentijn zich voorbereid de uitdaging? "We hebben in een heel korte tijd heel veel gedaan. Het is vandaag pas donderdag en in de weinige tijd en uren die we hadden, hebben we heel goed gewerkt. Ik heb de stoel gepast en mezelf heel goed voorbereid in de simulator. En van mijn race-engineer kreeg ik alle informatie, tips en details om zo snel mogelijk snel te zijn en om het leerproces wat sneller te laten verlopen."

Colapinto deelt daarbij zijn doel voor dit weekend. "Ik denk dat ik me vooral concentreer op mezelf en ik probeer het zo goed mogelijk te doen. Het team heeft hele duidelijke doelen waar we ons op richten, dus daar richt ik me ook op en ik probeer zo snel mogelijk te leren. Iedereen heeft me een heel warm welkom geheten en ik ben blij dat ik bij Williams ben."

Daarbij geeft Colapinto aan dat hij een gesprek met Logan Sargeant heeft gehad. Hij reageert vervolgens op het nieuws. "Het is erg moeilijk. Ik denk dat het nooit makkelijk is voor het team en voor de coureur, om tijdens het seizoen wat te veranderen. Het is natuurlijk niet leuk voor Logan, hij had een geweldige kans om in de F1 te komen. Hij had een aantal zeer goede prestaties en denk dat hij snel op stoom kwam in de F1."

"En natuurlijk grijp ik deze kans aan, wat er ook gebeurt. Ik heb er van jongs af aan gewerkt om in de F1 terecht te komen. En je weet nooit wanneer deze kans zich weer voordoet. Ik ga proberen om mijn best te doen. Het is erg verdrietig voor Logan, maar ik denk dat hij een geweldige tijd heeft gehad in de F1 en hoop dat hij geweldige prestaties levert in wat hij nu gaat doen. Hij is een erg goede coureur", zo sluit Colapinto af.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"