© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Diva Hamilton slaat met handtas in de rondte

09 jul. 2018 11:58 Ruud Dimmers 3 reacties

BAM! Eindelijk was er weer eens een ordinaire bitch fight in de Formule 1 die niet over Max Verstappen ging! Titelkandidaten Mercedes en Ferrari sloegen op Silverstone met handtasjes en schoten losse flodders af, nadat een Finse torpedo huishield in de eerste bochten.

Man wat een race en wat kan Formule 1 toch mooi zijn! Na een aantal gezapige races en het feest in Oostenrijk hadden we eindelijk weer een echt gevecht op de baan.. en ook daarbuiten. Kimi Raikkonen ontstak de lont al in de eerste ronde door met een domme actie Hamilton in de rondte te tikken. De thuisfavoriet viel terug tot de laatste posities en klaagde steen en been.

Wat kan Hamilton toch zeiken! Als hij vooraan rijdt is alles perfect, maar gebeurt er een keer iets dan komt er een onzeker en zeikerig stemmetje tevoorschijn waar zelfs Lance Stroll nog jaloers op is. Natuurlijk is het klote als je door een op hol geslagen paard bijna uit de race wordt geramd, maar verman jezelf eens Lewis! Wat hebben we toch weer voor theater gehoord? Zijn auto was zwaar beschadigd, hij wist niet of hij het einde van de race wel ging halen, de anderen hadden betere banden etc etc. Uiteindelijk was hij de snelste man op de baan, reed hij eenvoudig terug naar de top zes. Pas in de slotfase liet hij zijn tanden en ballen weer zien.

Een prachtig gevecht voor de overwinning volgde tussen de Ferrari's en Mercedessen. Het publiek stond op de banken en iedereen genoot met volle teugen. Eindelijk! Titelkandidaten die echt met elkaar vechten en elkaar het leven zuur maken. Achter de top vier was het even daarvoor nog Verstappen die heerlijk stoeide met Raikkonen en hem op fraaie wijze terug pakte. Tegen de dominantie van de Mercs en Ferrari's is zelfs Max kansloos. Hamilton reed een prachtige inhaalrace en finishte als tweede, een positie die hij mogelijk anders ook had bekleed.

Na afloop van de race stelde hij ruim honderdduizend fans teleur door niet te verschijnen bij de interviews met de top 3 op de grid. Lewis was, naar eigen zeggen, te moe en gesloopt om op te komen draven. Man o man, dat calimero en theatrale gedrag is nergens voor nodig. Maar Lewis ging nog wat verder: Zo insinueerde hij dat Kimi hem bewust had geramd en het onderdeel van de tactiek van Ferrari was.

Wat volgde was de ontploffing van het kruidvat. Vanuit Mercedes werd gewezen naar Ferrari, dat op haar beurt als door een wesp gestoken reageerde. Opzet? Nee, daar was echt geen sprake van. Waarom niet? Simpel, als Kimi die opdracht had gehad om Lewis te elimineren dan had hij nooit gefaald. Dan had hij hem gewoon vol in de flank gerost, zaten er nog maximaal twee wielen aan die Mercedes en was het exit Kimi en Lewis.

De messen zijn geslepen en alles staat op scherp tussen beide teams en de vier coureurs. De mooiste opmerking kwam van mevrouw Raikkonen die het gemekker van Hamilton richting haar man beu was: "Als je jankt als een meisje wanneer je verliest, ga dan op ballet." Wij vermoeden dat het neefje van Lewis nog wel een mooi prinsessenjurkje voor hem heeft ;-)

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen