Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Column: Nederland is verwend geraakt door succes Verstappen

Een derde plaats voor Max Verstappen bij de Grand Prix van België. Ach best aardig toch? Succes went snel, ook onder de Nederlandse Formule 1-fans.

Toen Max Verstappen in 2016 zijn overstap maakte naar Red Bull werd Nederland Formule 1-gek. Met zijn zege in Spanje ontketende hij een waar volksfeest en de podiumplaatsen die dat seizoen volgden werden gevierd alsof de wereldtitel binnen werd gehaald.

Vorig jaar ging de lat al wat omhoog, maar doordat het succes lange tijd uitbleef was de verlossing in de maand oktober bijzonder groot: Twee zeges en een podiumplaats kregen Nederland weer op de banken. Dit seizoen vertoont parallellen met het vorige seizoen: Een moeizame start, redelijk wat kritiek en dan toch zo'n heerlijke zege in Oostenrijk.

Daar waar de eerste podiumplaatsen dit seizoen nog zorgden voor opluchting viel op dat gisteren na de derde plaats van Verstappen in België iets doorklonk als in: 'Oh, het is maar derde, dat kan toch iedereen in een Red Bull'.

Dat kan toch iedereen? In de racerij moet je op een aantal vlakken geluk hebben. Allereerst moet je gezegend zijn met bijzonder veel talent om de F1 te behalen, vervolgens moet je bij het juiste team rijden en dan moet je tijdens de races soms ook wat geluk hebben. Max reed in België een ijzersterk weekend, waarin hij de vloer aanveegde met Ricciardo. Inmiddels staat het 10-3 in het onderlinge kwalificatieduel.

Onderdeel van het racen is dat je soms wat geluk nodig hebt. Verstappen en La Source was niet altijd de meest gelukkige combinatie, maar dit jaar kwam hij er zonder kleerscheuren doorheen. Mede doordat Ricciardo en Raikkonen schade opliepen was de druk achter hem weg. Zoals vader Jos al opmerkte waren de inhaalacties op Ocon en Perez prima, maar had hij liever gehad dat Max met Hamilton kon knokken voor de zege.

Natuurlijk, wie wil dat nu niet? Maar dan nog zouden we daaraan gaan wennen. Het jaar waarin Verstappen vijf Grands Prix of meer wint zal er echt wel gaan komen. Dat jaar vieren we iedere race die Max wint alsof hij wereldkampioen is geworden, maar het volgende jaar waarin hij acht races wint vinden we dat alweer heel normaal.

Succes went snel, soms veel te snel. Het maakt het succes niet minder knap of de moeite waard om van te genieten. Die derde plaats in België was een prachtig resultaat voor Verstappen na twee voorgaande edities met pech. Het was een prachtige beloning voor het harde werk van Verstappen en de aanwezigheid van zijn trouwe fans.

Vergeet niet te genieten van de successen van Max. Podiumplaatsen zijn slechts weggelegd voor een select groepje, een trio van toppers. In België stonden de drie beste Formule 1-coureurs van dit moment op het podium. Het is een eer voor Max om daar op 20-jarige leeftijd al tussen te staan. Laten we dit koesteren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto