© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Column: Verstappen versus Vettel: op naar de volgende ronde

08 okt. 2018 18:15 Ruud Dimmers 9 reacties

De Grand Prix van Japan werd mede mogelijk gemaakt door: Max Verstappen, en Sebastian Vettel. Het had zomaar het onderschrift kunnen zijn van een briljante commercial over de race, waarmee in een adem de smaakmakers werden genoemd van de Japanse F1-race.

Niet voor het eerst, en zeker niet voor het laatst, kwamen Verstappen en Vettel elkaar tegen op de baan. Vanaf het moment dat de Nederlander in de Red Bull stapte komt hij de Ferrari-coureurs met regelmaat tegen op de baan. Meestal verloopt dat met Kimi nog redelijk rustig, omdat de 'bejaarde' Fin een stuk rustiger is dan pakweg tien jaar geleden. Maar op de momenten dat Sebastian en Max in elkaars buurt rijden gebeurt er altijd wat.

Heerlijk, smullen! Twee testosteronbommetjes die een over-mijn-lijk mentaliteit hebben. Soms wat druistig en ongeduldig, maar het zijn wel twee coureurs waarvan ik ontzettend kan genieten. Zijn ze foutloos? Nee. Zijn ze bijzonder gedreven en gaan ze voor ieder gat? Ja. Dat is ook direct wat het leuk maakt om naar de gevechten tussen Seb en Max te kijken. Je weet gewoon dat iemand het lont aansteekt en er iets te gebeuren staat.

Verstappen kreeg in Japan een verdiende straf voor zijn actie op Raikkonen. Daar kan je lang of kort over lullen, maar zelfs met een oranjebril valt niet te ontkennen dat Max gewoon de chicane miste, terug op de baan kwam en als een boer die zijn tractor midden op de weg parkeerde om Raikkonen geen enkele kans te geven. Natuurlijk stond Nederland op haar achterste poten en ontplofte het internet toen Vettel zijn move maakte in Spoon.

Een actie die risicovol was en ditmaal in tranen eindigde, maar eveneens een actie die past bij het karakter van de Duitser. Gewaagd en bijna onmogelijk was zijn actie. Een wanhoopsdaad om te proberen nog iets van zijn titeldroom te maken? Mogelijk, maar waarschijnlijk had Verstappen het ook geprobeerd als de situatie andersom was.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Maar wat willen de fans nu? Dit is toch puur genieten! Twee coureurs die op de limiet rijden, die elkaar het leven zuur maken en vechten voor iedere centimeter. Dat is waar de F1 om moet draaien. Of zien we liever het WK 'treintje rijden' voor gevorderden, waarin loopjongens als Bottas de deur openzetten voor kopman Hamilton om zo een buffer te vormen richting de rest van het veld?

Nee, doe mij de spijkerharde gevechten maar zoals die tussen Vettel en Verstappen die mij terug doen denken aan Schumacher vs. Montoya, Massa vs. Hamiton of Schumacher vs. Hill of DC. Als die rivalen bij elkaar in de buurt reden dan ging je er als fan nog eens goed voor zitten.

Fans roepen keer op keer dat ze de sport saai vinden na saaie races als Singapore en Rusland. Gisteren was de openingsfase explosief. Wat mij betreft meer van dit! Op naar Amerika voor de volgende ronde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen