Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Comfortabel Red Bull neemt alvast een voorsprong op concurrentie voor GP Bahrein

Natuurlijk keek elk team tijdens de testdriedaagse in Bahrein met een schuin oog al naar het eerste Grand Prix-weekend, maar Red Bull voelde zich al dusdanig comfortabel dat ze de hele vrijdag besteedden aan de basis voor de GP van Bahrein.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen en Sergio Perez kregen op zaterdag nieuwe onderdelen op hun Red Bull RB18. Daarmee was Perez de snelste in de ochtend en Verstappen met afstand de snelste in de middag.

Qua hoeveelheid ronden liepen Verstappen en Perez achter op de concurrentie, maar dat had een goede reden. Ze richtten zich op de korte runs en waren na de vele ronden tijdens de eerste twee testdagen al niet meer gefocust op de lange runs.

"De rondetijden zijn irrelevant", blikt Head of Race Engineering Guillaume Rocquelin terug na de testdagen. "Op zaterdag hebben we geprobeerd om de alle lessen die we de laatste dagen hebben geleerd samen te brengen."

Red Bull gefocust op GP Bahrein

Sterker nog, terwijl de nieuwe updates uitvoerig werden gemonitord met flow-viz, combineerde Red Bull dat met het vooruitkijken naar volgende week. Dat terwijl bijvoorbeeld Mercedes de hele dag nog bezig was met het vinden van een oplossing voor haar porpoising problemen.

Verstappen en Perez gebruikten op hun beurt op zaterdag alleen maar de banden die ze over een week tijdens het GP-weekend in Bahrein ook tot hun beschikking zullen krijgen, vertelt Rocquelin.

"We hebben het proces doorlopen waarbij we de verschillende compounds uitprobeerden, zodat de coureurs tevreden zijn en we volgende week een goede basis hebben waar vanuit we kunnen werken", aldus de Fransman.

Missie geslaagd

Volgens het technische Red Bull-kopstuk is dat op vrijdag meer dan goed verlopen. De basislijn is er en volgende week kunnen Verstappen en Perez met een voorsprongetje op de rest aan het raceweekend beginnen.

Er zaten wat verschillen tussen de banden die Checo en Max hebben gebruikt, maar het algemene idee was hetzelfde: het creëren van een goede basislijn waarmee we het raceweekend kunnen beginnen: dat hebben we denk ik bereikt.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen