Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Comfortabel Red Bull neemt alvast een voorsprong op concurrentie voor GP Bahrein

Natuurlijk keek elk team tijdens de testdriedaagse in Bahrein met een schuin oog al naar het eerste Grand Prix-weekend, maar Red Bull voelde zich al dusdanig comfortabel dat ze de hele vrijdag besteedden aan de basis voor de GP van Bahrein.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen en Sergio Perez kregen op zaterdag nieuwe onderdelen op hun Red Bull RB18. Daarmee was Perez de snelste in de ochtend en Verstappen met afstand de snelste in de middag.

Qua hoeveelheid ronden liepen Verstappen en Perez achter op de concurrentie, maar dat had een goede reden. Ze richtten zich op de korte runs en waren na de vele ronden tijdens de eerste twee testdagen al niet meer gefocust op de lange runs.

"De rondetijden zijn irrelevant", blikt Head of Race Engineering Guillaume Rocquelin terug na de testdagen. "Op zaterdag hebben we geprobeerd om de alle lessen die we de laatste dagen hebben geleerd samen te brengen."

Red Bull gefocust op GP Bahrein

Sterker nog, terwijl de nieuwe updates uitvoerig werden gemonitord met flow-viz, combineerde Red Bull dat met het vooruitkijken naar volgende week. Dat terwijl bijvoorbeeld Mercedes de hele dag nog bezig was met het vinden van een oplossing voor haar porpoising problemen.

Verstappen en Perez gebruikten op hun beurt op zaterdag alleen maar de banden die ze over een week tijdens het GP-weekend in Bahrein ook tot hun beschikking zullen krijgen, vertelt Rocquelin.

"We hebben het proces doorlopen waarbij we de verschillende compounds uitprobeerden, zodat de coureurs tevreden zijn en we volgende week een goede basis hebben waar vanuit we kunnen werken", aldus de Fransman.

Missie geslaagd

Volgens het technische Red Bull-kopstuk is dat op vrijdag meer dan goed verlopen. De basislijn is er en volgende week kunnen Verstappen en Perez met een voorsprongetje op de rest aan het raceweekend beginnen.

Er zaten wat verschillen tussen de banden die Checo en Max hebben gebruikt, maar het algemene idee was hetzelfde: het creëren van een goede basislijn waarmee we het raceweekend kunnen beginnen: dat hebben we denk ik bereikt.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022