Concurrenten scharen zich achter Vettel na gridstraf

20 okt. 2018 12:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Sebastian Vettel kreeg een gridstraf van drie plaatsen aan de broek, omdat hij niet snel genoeg vaart zou hebben geminderd tijdens de rode vlag-situatie in de eerste vrije training. Hij vond de straf zelf te zwaar en hij krijgt bijval van zijn concurrenten.

Zo geeft Pierre Gasly aan dat de straf in zijn ogen wel 'erg hard' is: "Als je netjes en kalm voorbij het punt van gevaar rijdt, om vervolgens later in de ronde wat minder oplettend te zijn, vind ik drie gridplaatsen straf plus twee strafpunten een zware straf. De regels zijn strikter dan voorheen, maar volgens mij werkte het in het verleden allemaal prima."

"Natuurlijk zijn regels er niet voor niets en moet je je eraan houden, maar dit is wel een hele zure voor Sebastian. Hij strijdt nog mee om de titel en kan een dergelijke straf niet gebruiken."

Gasly's teamgenoot Brendon Hartley voelt eveneens mee met Sebastian Vettel en stelt dat het niet altijd mogelijk en veilig is om direct voldoende af te remmen: "Zeker in natte omstandigheden kun je niet zomaar even op de rem trappen. Als Vettel gelijkmatig zijn snelheid verminderde op het moment dat de rode vlag werd uitgehangen, vind ik deze straf veel te zwaar."

De laatste die het opneemt voor Vettel is Haas-coureur Romain Grosjean: "Soms heb je slechts milliseconden om af te remmen als de rode vlag wordt getoond. Soms zit je daarbij aan de goede kant en soms ook niet. In een lange doordraaier als bocht zeventien en achttien bijvoorbeeld kun je echt niet zomaar even op je rem gaan staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen