Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Concurrenten Verstappen zien de bui al hangen: "Hij rijdt toch wel naar voren"

Als Alex Albon en Lando Norris wordt gevraagd naar het wel of niet afschaffen van DRS met Max Verstappen als voorbeeld, vinden beide heren dat een irrelevant gegeven. Verstappen komt toch wel naar voren en dat zal in België ook moeten: de Nederlander krijgt een gridstraf.

De concurrenten van Max Verstappen zijn het er over eens dat de Nederlander hoe dan ook meedoet vooraan, gridstraf of niet. Op de persdag voorafgaand aan de Grand Prix van België wordt het al dan niet afschaffen van DRS besproken en daarbij komt toevallig aan bod dat wanneer Verstappen 'out of position' is, hij dat toch wel goed maakt in de Red Bull-bolide. Out of position zal de Nederlander in België in ieder geval zijn, want vanwege een verwachte versnellingsbakwissel zal hij vijf plaatsen worden teruggezet op de startgrid van de zondag. Als er aan Alex Albon wordt gevraagd wat er met DRS moet worden gedaan in de F1, legt hij aan onder andere RacingNews365 uit dat het hulpmiddel voor inhalen erg handig is. "Als je spannende inhaalacties wilt, misschien wel, als je het daar over hebt. Als we echter kijken naar iemand als Max, dan haalt hij alleen maar in omdat hij out of position is. Hij hoort eigenlijk niemand in te halen, want hij hoort gewoon op de eerste plaats te starten." Voor de rest van het veld kan DRS volgens de Williams-coureur wél handig zijn. "Voor nu moet de grid wat dichter bij elkaar komen en ik vind dat daar de focus op moet worden gelegd. Als de auto's eenmaal dichter bij elkaar zitten, en dat gebeurt elk jaar, dan moet je misschien de DRS-zones groter maken om het inhalen te bevorderen. Op dit moment wordt inhalen namelijk steeds lastiger."

'Zelfs op de laatste plaats komt hij wel vooraan'

McLaren-coureur Lando Norris deelt de mening over Verstappen met concurrent Albon. "Hoe dichter de auto's bij elkaar liggen, hoe lastiger het inhalen is. Je kan Red Bull en Max echter niet als voorbeeld gebruiken, want zelfs al starten ze vanaf de laatste plaats, dan komt hij toch wel vooraan. DRS of niet." "Racen in het middenveld is echter goed (met DRS, red.). Ik denk dat hoe minder technisch verschillende de auto's van elkaar worden, hoe slechter het racen wordt van jaar op jaar. Dan wordt inhalen lastiger, dus ja, dan is mijn antwoord ja: we hebben DRS nodig, anders gaat niemand meer kijken..." De DRS-systemen mogen in de regen niet gebruikt worden, dus mocht Verstappen naar vorigen willen komen met zijn gridstraf, zal hij dat op eigen houtje moeten doen in België. Er vanuit gaande dat het niet droog blijft natuurlijk.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"