© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Concurrentie in de rij voor personeelsleden Force India

08 feb. 11:15 Arthur Wulms 0 reacties
Force India was in 2017 één van de meest stabiele teams van de paddock. Waar andere teams positieve en negatieve resultaten afwisselde, stonden de roze bolides bijna standaard op plek zeven en acht.

Szafnauer: 'Andere teams waren geïnteresseerd in onze teamleden'

Force India begint dit jaar aan het elfde seizoen in de Formule 1. In de tien voorgaande jaren heeft het team alleen maar progressie geboekt. Het is de renstal slechts één keer niet gelukt om het voorgaande resultaat te evenaren of te verbeteren. Dit is een imposante reeks aangezien de concurrentie in het middenveld moordend is. 

Afgelopen winter ondervond het team de gevolgen van de sterke prestaties: er werd gejaagd op het personeel. In gesprek met RACER geeft algemeen directeur Otmar Szafnauer aan dat er kapers op de kust lagen. 

''Zowel grote als kleine teams hebben geprobeerd de kopstukken binnen ons team weg te kapen. Maar ik kan gelukkig mededelen dat we in het nieuwe seizoen met dezelfde opstelling werken. We hebben ons zelfs versterkt in belangrijke afdelingen.''

Szafnauer is er van overtuigd dat het behouden van personeel, waaronder ook coureurs Esteban Ocon en Sergio Pérez, een groter voordeel is dan men denkt. Hierdoor heeft het team de kans om het momentum voort te zetten. De directeur is er van overtuigd dat de renstal met het huidige werknemersbestand de stijgende lijn kan doorzetten. 

''We hebben een paar kleine aanpassingen gedaan op de engineering afdeling, maar het belangrijkste is dat we een stabiel team houden. Hoe langer we bij elkaar blijven, hoe meer we kunnen blijven bouwen op onze voorgaande successen. Gelukkig hebben we en relatief rustige winter gehad zonder teveel personeelswijzigingen", besluit de Roemeen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen