Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Concurrentie in de rij voor personeelsleden Force India

Force India was in 2017 één van de meest stabiele teams van de paddock. Waar andere teams positieve en negatieve resultaten afwisselde, stonden de roze bolides bijna standaard op plek zeven en acht.

Force India begint dit jaar aan het elfde seizoen in de Formule 1. In de tien voorgaande jaren heeft het team alleen maar progressie geboekt. Het is de renstal slechts één keer niet gelukt om het voorgaande resultaat te evenaren of te verbeteren. Dit is een imposante reeks aangezien de concurrentie in het middenveld moordend is. Afgelopen winter ondervond het team de gevolgen van de sterke prestaties: er werd gejaagd op het personeel. In gesprek met RACER geeft algemeen directeur Otmar Szafnauer aan dat er kapers op de kust lagen. ''Zowel grote als kleine teams hebben geprobeerd de kopstukken binnen ons team weg te kapen. Maar ik kan gelukkig mededelen dat we in het nieuwe seizoen met dezelfde opstelling werken. We hebben ons zelfs versterkt in belangrijke afdelingen.''

Szafnauer is er van overtuigd dat het behouden van personeel, waaronder ook coureurs Esteban Ocon en Sergio Pérez, een groter voordeel is dan men denkt. Hierdoor heeft het team de kans om het momentum voort te zetten. De directeur is er van overtuigd dat de renstal met het huidige werknemersbestand de stijgende lijn kan doorzetten. ''We hebben een paar kleine aanpassingen gedaan op de engineering afdeling, maar het belangrijkste is dat we een stabiel team houden. Hoe langer we bij elkaar blijven, hoe meer we kunnen blijven bouwen op onze voorgaande successen. Gelukkig hebben we en relatief rustige winter gehad zonder teveel personeelswijzigingen", besluit de Roemeen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"