Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Contractverlenging Norris gaat gepaard met forse salarisverhoging

Lando Norris kocht onlangs een appartement in Monaco en is nu ook verhuisd naar het prinsdom. De Brit tekende aan het begin van dit jaar ook een nieuw contract met McLaren en geeft toe dat dit nieuwe contract gepaard gaat met een salarisverhoging.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Monaco heeft er nu officieel een nieuwe inwoner bij, Lando Norris is immers verhuisd naar het dwergstaatje. De Brit maakte eind vorig jaar bekend een appartement te hebben gekocht in de zonnige vakantiebestemming. De McLaren-coureur zal dit jaar, net als Max Verstappen, Lewis Hamilton en vele andere coureurs, na een raceweekend terugkeren naar Monaco.

"Ik ben verhuisd naar mijn herenhuis", grapt Norris in gesprek met verschillende media waaronder RacingNews365. "Mijn kleine appartement in Monaco is prachtig. Ik heb een mooi uitzicht", geeft de Brit toe, die verder aangeeft nog niet veel nachten in zijn huisje te hebben doorgebracht.

"Ik ben er nog niet zo veel geweest. Ik ben nu een flink aantal dagen achter elkaar in de fabriek geweest. En dan waren daar ook de Brit Awards (Norris mocht een prijs uitreiken tijdens dit awardgala, red.) en de dag daarvoor zat ik in de simulator en dat soort dingen. Maar alles is nu verhuisd, ik hoef alleen nog maar een paar dozen uit te pakken en zo", aldus de McLaren-coureur.

Nieuw contract geeft Norris salarisverhoging

Norris tekende onlangs ook een contractverlenging met de Britse renstal. De 22-jarige coureur zal tot 2025 nog verbonden zijn aan het team van McLaren en zijn nieuwe contract gaat gepaard met een flinke salarisverhoging. Exacte bedragen worden niet bekend gemaakt, maar RacingNews365 heeft begrepen dat de Brit met zo'n 12 tot 15 miljoen dollar exclusief bonussen op jaarbasis ongeveer evenveel gaat verdienen als teamgenoot Daniel Ricciardo. in voorgaande jaren werd zijn salaris geschat op zo'n 5 miljoen dollar.

De jonge McLaren-coureur geeft zelf toe dat hij bij zijn nieuwe contract wat extra zakcenten krijgt, maar zegt ook dat dat niet meer dan normaal is na een goed seizoen. "Ja, het zal me zeker een beetje meer helpen. Dat is iets wat bij alle contracten komt kijken. Als je een goed seizoen hebt gehad, stijgt je salaris natuurlijk een beetje, zeker als andere teams ook interesse tonen. Dat is iets dat altijd helpt op dit gebied", vertelt de McLaren-coureur.

Helmut Marko onthulde eerder al dat Red Bull interesse had getoond in de jonge Brit. Andreas Seidl, de teambaas van Norris, gaf onlangs echter toe dat een dergelijke overstap voor de coureur er de komende tijd niet in zit. In zijn nieuwe contract zou een overstap naar een ander team helemaal zijn dichtgetimmerd.

Norris vindt geld niet het belangrijkste

Ondanks dat hij blij is met de loonsverhoging, benadrukt de Mclaren-coureur dat hij de Financiële kant niet het belangrijkste vindt. "Ik weet dat iedereen het zegt, maar eerlijk gezegd is dat niet het belangrijkste voor mij. Ik heb altijd gezegd dat mijn plezier en mijn geluk boven alles gaan, dat is voor mij nog steeds het belangrijkste", aldus Norris

"Dat is doorslaggevend in dit alles. Ik heb eerder gezegd dat ik niet naar Monaco zou verhuizen, maar dingen veranderen. En mijn geluk en mijn plezier staan op de eerste plaats", benadrukt de jonge coureur nogmaals.

Ook interessant:

Red Bull verzekert zich van miljoenen, bodyguards beveiligden Latifi

Red Bull heeft wederom een enorme sponsordeal en Latifi heeft bodyguards nodig: binnen een paar minuten praten we je in onderstaande video bij met het laatste nieuws uit de Formule 1!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'